6 יחידות חלמונים גודל לארג' טמפ חדר תניחו על השיש 5-8 שעות
6 יחידות חלבונים גודל לארג' טמפ חדר תניחו על השיש 5-8 שעות
950 גרם שמנת חמוצה טמפ חדר על השיש 5-8 שעות
**לא להשתמש בדלת שומן
1 כף תמצית וניל או 2 כפות סוכר וניל
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
4 כפות קמח קורנפלור
כף קמח רגיל
3/4 סוכר לחלבונים
1/2 כוס סוכר לחלמונים
קורט מלח או 1/4 כפית קרם טארטר
מספר טיפות מיץ לימון סחוט טרי 1/4 כפית (אופציה)
אופן ההכנה
1
בקערה נפרדת עם מטרפה ידנית או חשמלית להקציף את החלמונים יחד עם הסוכר , מיץ לימון וה1/2 כוס סוכר למרקם בהיר וסמיך לסנן מעל את הקורנפלור כף קמח והאינסטנס למירקם חלק להוסיף את השמנת חמוצה עם 1/3 כוס חלב למרקם חלק ומבריק להוסיף את התמצית וניל לערבב היטב ולהניח בצד.
2
להקציף את החלבון קורט מלח לקצף סבוני על מהירות בינונית להוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקצף עמיד אך לא קשה **מאד חשוב לא להקציף יותר מידי..
3
בקיפולים עדינים להוסיף את קצפת החלבונים לתערובת הגבינה לדאוג שיש מרקם אחיד להטיח מספר פעמים לשחרור אויר..
4
לרפד שוליים והבסיס עם נייר אפיה ב-1/3 גובה התבנית, לעטוף את התבנית מבחוץ בנייר כסף שלא ייכנסו מים לתבנית או אם יש סיר גחנון לאפות בסיר גחנון. להניח את העוגה מעל תבנית רחבה עם 3 כוסות מים רותחים במדף התחתון של התנור.
5
לאפות 20 דקות ראשונות 200 מעלות ושעה נוספת 150 מעלות לכבות את התנור ולהשאיר בתנור שעתיים להוציא ישר למקרר למספר שעות ואז לחלץ מהתבנית..
1
בקערה נפרדת עם מטרפה ידנית או חשמלית להקציף את החלמונים יחד עם הסוכר , מיץ לימון וה1/2 כוס סוכר למרקם בהיר וסמיך לסנן מעל את הקורנפלור כף קמח והאינסטנס למירקם חלק להוסיף את השמנת חמוצה עם 1/3 כוס חלב למרקם חלק ומבריק להוסיף את התמצית וניל לערבב היטב ולהניח בצד.
2
להקציף את החלבון קורט מלח לקצף סבוני על מהירות בינונית להוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקצף עמיד אך לא קשה **מאד חשוב לא להקציף יותר מידי..
3
בקיפולים עדינים להוסיף את קצפת החלבונים לתערובת הגבינה לדאוג שיש מרקם אחיד להטיח מספר פעמים לשחרור אויר..
4
לרפד שוליים והבסיס עם נייר אפיה ב-1/3 גובה התבנית, לעטוף את התבנית מבחוץ בנייר כסף שלא ייכנסו מים לתבנית או אם יש סיר גחנון לאפות בסיר גחנון. להניח את העוגה מעל תבנית רחבה עם 3 כוסות מים רותחים במדף התחתון של התנור.
5
לאפות 20 דקות ראשונות 200 מעלות ושעה נוספת 150 מעלות לכבות את התנור ולהשאיר בתנור שעתיים להוציא ישר למקרר למספר שעות ואז לחלץ מהתבנית..