טארט שוקולד נוטלה עם בצק פריך חמאה עם כדורי שוקולד לבן (lindor )
מצרכים הדרושים לקלתית
בצק פריך
200 גרם חמאה רכה
1 חלמון
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
250 גרם קמח
מצרכים הדרושים למלית
300 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר
2 כפות גדושות נוטלה
1 כף אבקת סוכר
מצרכים הדרושים וקישוט
9 כדורי לינדור שוקולד לבן
אופן ההכנה
1
אופן ההכנת הקלתית:.
2
1)שמים בקערה את הקמח ומכניסים את חמאה במרכז עם החלמון והסוכר ומתחילים לעבוד ללא מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים ,ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שנה .
3
2) משטחים את הבצק על נייר אפייה ו נהפוך את הבצק לתבנית עם תחתית יורדת בקוטר 24ס"מ וחותכים את עודפי הבצק שבשוליים .
4
3)שמים נייר אפייה על הבצק ומניחים אבנים מעל אם אין לכם אז חומוס יבש ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 20 דק ועוד 10 דק ללא נייר.
5
4)אופן הכנת המלית .
6
שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד מריר לקוביות ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ורק בסוף מוסיפים את ממרח נוטלה ושוב מערבבים היטב .
7
ושופכים על הקלתית האפויה.
8
ומכניסים לקירור.
9
לשעה ומפזרים שבבי איגוזי לוז מקורמלים חותכים את כדורי לינדור שוקולד לבן לחצי ומניחים סביב לטארט וחזרה לקירור ❄ לעוד 3 עד 4 שעות ואפשר להגיש ואפשר.
10
לחמם קצת לפני ההגשה .
11
בהצלחה!!!.
1
אופן ההכנת הקלתית:.
2
1)שמים בקערה את הקמח ומכניסים את חמאה במרכז עם החלמון והסוכר ומתחילים לעבוד ללא מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים ,ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שנה .
3
2) משטחים את הבצק על נייר אפייה ו נהפוך את הבצק לתבנית עם תחתית יורדת בקוטר 24ס"מ וחותכים את עודפי הבצק שבשוליים .
4
3)שמים נייר אפייה על הבצק ומניחים אבנים מעל אם אין לכם אז חומוס יבש ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 20 דק ועוד 10 דק ללא נייר.
5
4)אופן הכנת המלית .
6
שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד מריר לקוביות ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ורק בסוף מוסיפים את ממרח נוטלה ושוב מערבבים היטב .
7
ושופכים על הקלתית האפויה.
8
ומכניסים לקירור.
9
לשעה ומפזרים שבבי איגוזי לוז מקורמלים חותכים את כדורי לינדור שוקולד לבן לחצי ומניחים סביב לטארט וחזרה לקירור ❄ לעוד 3 עד 4 שעות ואפשר להגיש ואפשר.