הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהכל מילה מיותרת
1)אופן ההכנת המלית .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות .
2) מביאים לרתיחה את הפירות יער טוחנים עם מיקסר מוט ומסננים עד לקבלת מרקם חלק .
3)שוקלים 300 גרם פירות יער אחרי סינון מחזירים לסיר .
מוסיפים את הסוכר מביאים לרתיחה .
מוסיפים את הג'לטין המומסת ושוב מערבבים .
4)שופכים לרינג בקוטר 18 ס"מ מרופד בניילון נצמד ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם .
5)אופן הכנת הגלסאז .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות .
6)שמים בכלי גבוה את השוקולד הלבן וחלב מרוכז .
7)מביאים לרתיחה את המים סוכר וגלוקוזה עד לקבלת טפרטורת של 103 מעלות ושופכים את הנוזל הרותח על השוקולד וחלב מרוכז מוסיפים את הג'לטין המומסת ומערבבים עם מיקסר מוט מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם .
8)אופן ההכנה תחתית דקואס..
מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב מאוד מוסיפים את כל השאר החומרים ומכניסים לשקית זילוף ומזלפים לתוך רינג בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 25 דקות..
9) אופן ההכנת המוס..
מרתיחים חצי מיכל של שמנת מתוקה ושופכים אותה על השוקולד הלבן מכסים לקדה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק מעבירים למקרר לשעה⏲.
10)מקציפים את השמנת המתוקה שנשארה (2 וחצי שמנת מתוקה ) עם השוקולד הלבן עד לקבלת קצפת יציבה.
11)מערבבים את הגבינות עם האבקת סוכר ומוסיפים וקצפת .
וממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים ומערבבים היטב .
.
12) מסדרים שקף סביב לרינג 24 ס"מ מניחים את התחתית דקואז ושופכים חצי תערובת מחלצים את המלית פירות יער הקפוא ומניחים אותה במרכז ולוחצים קלות ושופכים את החצי השני ומכניסים למקפיא להקפאה ללילה שלם .
13)ציפוי גלסאז ..
מחממים את הגלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה ..
וממתינים עד לקבלת טמפרטורה של 32 מעלות .
14)מחלצים את העוגת מוס מניחים אותה על רשת .
שופכים את הגלסאז ומקשטים השמיים הם הגבול ומעבירים למקרר להפשרה מלאה ואפשר לפרוס להגיש .
ואפשר לשמור במקפיא עד חודש ימים.