הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת סולת יוונית בחושה, טעימה בטירוף, סופר מהירה (5 דקות), בלי מיקסר ועבודה קשה, קערה ערבוב ולתנור.
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
מכניסים לקערה את כל מרכיבי העוגה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים היטב את תבנית האפייה.
יוצקים לתבנית את תערובת העוגה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור לשליש התחתון של התנור ואופים 25-30 דקות עד להזהבה.
הכנת הסירופ - שמים בסיר את הסוכר והמים מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות, ממליצה לערבב מדי פעם.
מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ.
ממליצה כשהעוגה יוצאת מהתנור לחורר אותה בזהירות בעזרת קיסם, לשפוך מעליה את הסירופ כף ועוד כף ולא לשפוך בפעם אחת את הסירופ כדי לסייע לה לספוג את הרוטב.
זה הרגע לעיטור העוגה, פזרו קוקוס בנדיבות.
זהו מוכן! כדאי נסו, עוגה אליפות, אי אפשר לפשל בה גם הפוחדים מאפייה יצליחו, אצלנו ביום שבת בארוחת הבוקר יחד עם הסביח, הפיצות, הבורקס, העוגה נזללה ומה שנשאר ארזו ולקחו.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .