אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

942
צפיות

עוגת פרג ואגוזים

המתכון של
עוגת פרג ואגוזים

פעם ראשונה שמכינה עוגת פרג. עוגה בחושה, מהירת הכנה וטעימה מאוד, המתכון מ"תבשילים וחלומות"

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 250 גר' פרג טחון
  • 120 גר' אגוזי מלך גרוסים
  • 1 כוס חלב רותח
  • 5 ביצים גדולות L
  • כוס שמן
  • כפית תמצית וניל אמיתית
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • קרם ציפוי העוגה: 1 מיכל שמנת להקצפה 38% ו- 1 חפיסת שוקולד לבן (100 גר')
  • תבנית מלבנית 20*30
אופן ההכנה
  • 1

    מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים : קמח, סוכר, פרג, 100 גר' אגוזים.


  • 2

    מרתיחים כדקה וחצי את החלב בכלי במיקרוגל.


  • 3

    בקערה נוספת טורפים את הביצים, השמן, תמצית הוניל, את החלב הרותח וסודה לשתיה, טורפים עד לקבלת בלילה אחידה.


  • 4

    מוסיפים לבלילה את תערובת החומרים היבשים ומערבבים טוב טוב כדי שלא יהיו גושים.


  • 5

    שופכים את התערובת לתבנית ואופים (טורבו) ב- 180 עמלות כ-40 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה בשיטת הקיסם.


  • 6

    לקראת סוף האפיה מכינים את הקרם לעוגה : מרתיחים את השמנת להקצפה ובסוף מוסיפים את השוקולד הלבן.


  • 7

    כשהעוגה מוכנה בעודה חמה, שופכים עליה את קרם הציפוי הדליל ומעל מפזרים את יתרת האגוזים (לדעתי מספיקה 1/2 מתערובת הציפוי).


1

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים : קמח, סוכר, פרג, 100 גר' אגוזים.


2

מרתיחים כדקה וחצי את החלב בכלי במיקרוגל.


3

בקערה נוספת טורפים את הביצים, השמן, תמצית הוניל, את החלב הרותח וסודה לשתיה, טורפים עד לקבלת בלילה אחידה.


4

מוסיפים לבלילה את תערובת החומרים היבשים ומערבבים טוב טוב כדי שלא יהיו גושים.


5

שופכים את התערובת לתבנית ואופים (טורבו) ב- 180 עמלות כ-40 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה בשיטת הקיסם.


6

לקראת סוף האפיה מכינים את הקרם לעוגה : מרתיחים את השמנת להקצפה ובסוף מוסיפים את השוקולד הלבן.


7

כשהעוגה מוכנה בעודה חמה, שופכים עליה את קרם הציפוי הדליל ומעל מפזרים את יתרת האגוזים (לדעתי מספיקה 1/2 מתערובת הציפוי).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים