הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהלהכנת בסיס..
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
ממסים את שוקולד והחלב בזהירות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה מצננים מעט. מוסיפים בהדרגה את חלמונים ,בכל פעם חלמון אחד ,טורפים היטב ומוסיפים את החלמון הבא..
בקערת המיקסר מקציפים את חלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן, מוסיפים בהדרגה את סוכר ומקצפים עד לקבלת קצף רך אך יציב .מעברים שליש מכמות הקצף לתערובת שוקולד ובעזרת מרית מקפלים היטב.מעבירים את תערובת השוקולד לקצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה..
מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 20דק . העוגה תתפח מאוד בזמן האפייה ותתכווץ בצינון .מקררים לחלוטין..
כשהעוגה קרה מעברים סכין חדה בדופנות התבנית ומשחררים את הקפיץ .מניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה וסוגרים את הקפיץ ..
מכינים את המלית..
בקערת מיקסר מקציפים את שמנת המתוקה ,חלב ופודינג וניל לקצפת רכה .מעבירים שליש מהמלית לשק זילוף עם פייה משוננת ,את יתר המלית מורחים בשכבה אחידה על גבי הבסיס מיישרים בעזרת מרית מדורגת .מעברים לקירור בזמן שמכינים את הציפוי..
ציפוי..
מחממים בזהירות במיקרוגל את שמנת המתוקה והשוקולד,מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה .מצננים מעט ,אך עדיין מקפידים שהתערובת תיהיה נוזלית .יוצקים .
על גבי מלית ומטים את העוגה כך שתצופה באופן אחיד שומרים במקרר 10 דק .מזלפים את יתר המלית בעיגולים על גבי ציפוי שומרים במקרר שעתיים לפני הגשה. בתאבון..