הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהטעימה בטירוף, ומרשימה ביופייה. מובטח הנאה לכל מי שמכין או מכינה. בהצלחה:)
הכנת הטורט: מקציפים חלבונים עם 4 כפות הסוכר, לקצף יציב..
את החלמונים, אבקת האפייה וסוכר הווניל מערבבים יחד בקערה נפרדת..
מערבבים יחד את קצף החלבונים עם עיסת החלמונים בצורת עטיפה..
מוסיפים את 4 כפות הקמח, כף אחר כף ומערבבים בעדינות עד שהקמח נבלע היטב בתערובת כולה..
מניחים בתבנית המתאימה, לא לשכוח לשמן את התבנית, ואופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה, בודקים בעזרת קיסם, נועצים במרכז העוגה ואם הקיסם יוצא יבש אז סימן שהעוגה מוכנה..
הכנת מוס פירות יער: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, ומבשלים יחד עד לקבלת סירופ, יש לערבב מידי פעם. מסירים מהאש, ומצננים..
מקציפים את החלמונים, ומוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר, תוך הקצפה רצופה. ממשיכים להקציף כ-8 דקות לתערובת תפוחה ובהירה..
טוחנים את פירות היער, מוסיפים לתערובת החלמונים המוקצפים ומערבבים בעדינות בצורת עטיפה..
משרים את הג'לטין ב-2 כפות מים למשך 10 דקות. ממסים את הג'לטין המושרה במיקרוגל במשך 15 שניות..
מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת פירות היער ומערבבים היטב..
את מוס השוקלד הלבן מכינים באותו האופן רק שמוסיפים את השוקולד הלבן לאחר שהמסנו אותו במיקרוגל או בסיר כפול על אדים..
וכעת מתחילים להרכיב את העוגה: מי שקנתה את התבניות המיוחדות של הסליקומרט, יש הוראות ברורות מצורפות איך להכין את הרולדה המקסימה, חבר'ה זה פשוט וקל כשיש תבניות יפות שעושות את כל העבודה. אני פעלתי בדיוק לפי ההוראות והקפאתי בכל שלב למשך שעתיים- שלוש. רק יש להשאיר את המוסים כל תהליך ההרכבה בחוץ ולא במקרר..
הכנה יותר פשוטה: מכינים את עוגת הטורט בכל תבנית שתבחרו, מצננים, מורחים מעל מוס שוקולד לבן ומעל את מוס פירות היער, אפשר לקשט ע"י זילופים יפים משאריות שנישארו מהמוסים, למי שיודעת..
ואם רוצים רולדה אז מורחים מעל הטורט שכבה של מוס לבן ואז מעל שכבה של מוס פירות יער ומגלגים לרולדה, מקשטים ומזליפים כאהבת נפשכם..
באהבה גדולה לילך:).