אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

563
צפיות

עגת שקדים ולימון במילוי ריבת אוכמניות

המתכון של
עגת שקדים ולימון במילוי ריבת אוכמניות

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק)
  • לעוגה -
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 200 גר' סוכר (1 כוס)
  • 4 ביצים
  • 300 גר' שמנת חמוצה (1/4 1 כוס)
  • גרידה מלימון שלם
  • 300 גר' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
  • 50 גר' שקדים טחונים (1/2 כוס)
  • 3/4 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • לציפוי ומילוי -
  • 1 כוס ריבת אוכמניות
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה
  • 1

    1. מכינים את העוגה - מערבבים בקערה את הקמח, השקדים הטחונים, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה..


  • 2

    2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את הסוכר והחמאה. מערבלים במשך כמה דקות על מהירות .


  • 3

    בינונית-גבוהה, עד שהתערובת תופחת. מוסיפים את הביצים אחת-אחת (נותנים לכל ביצה להיטמע בתערובת .


  • 4

    לפני שמוסיפים את הביצה הבאה). מוסיפים את גרידת הלימון, ומערבלים כ-3-2 דקות נוספות..


  • 5

    3. מורידים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים לסירוגין את התערובת עם הקמח ואת השמנת החמוצה. ברגע .


  • 6

    שהתערובת אחידה, עוצרים את פעולת המיקסר. שימו לב שהתערובת אחידה גם בתחתית הקערה..


  • 7

    4. מרכיבים את העוגה - מניחים בכל תבנית רבע מהתערובת. מעל התערובת, מפזרים בעזרת כפית בכל תבנית רבע .


  • 8

    כוס ריבה. שימו לב שגושי הריבה קטנים, ולא נוצרת שכבה עבה מידי של ריבה. מכסים את התבניות ביתרת .


  • 9

    התערובת, ומפזרים שוב רבע כוס ריבה מעל כל עוגה. משיישים את התערובת בעזרת סכין, ומפזרים מעל .


  • 10

    שקדים..


  • 11

    5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים .


  • 12

    (הרבה יותר חשוב מכמה זמן העוגה הייתה בתנור). .


1

1. מכינים את העוגה - מערבבים בקערה את הקמח, השקדים הטחונים, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה..


2

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את הסוכר והחמאה. מערבלים במשך כמה דקות על מהירות .


3

בינונית-גבוהה, עד שהתערובת תופחת. מוסיפים את הביצים אחת-אחת (נותנים לכל ביצה להיטמע בתערובת .


4

לפני שמוסיפים את הביצה הבאה). מוסיפים את גרידת הלימון, ומערבלים כ-3-2 דקות נוספות..


5

3. מורידים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים לסירוגין את התערובת עם הקמח ואת השמנת החמוצה. ברגע .


6

שהתערובת אחידה, עוצרים את פעולת המיקסר. שימו לב שהתערובת אחידה גם בתחתית הקערה..


7

4. מרכיבים את העוגה - מניחים בכל תבנית רבע מהתערובת. מעל התערובת, מפזרים בעזרת כפית בכל תבנית רבע .


8

כוס ריבה. שימו לב שגושי הריבה קטנים, ולא נוצרת שכבה עבה מידי של ריבה. מכסים את התבניות ביתרת .


9

התערובת, ומפזרים שוב רבע כוס ריבה מעל כל עוגה. משיישים את התערובת בעזרת סכין, ומפזרים מעל .


10

שקדים..


11

5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים .


12

(הרבה יותר חשוב מכמה זמן העוגה הייתה בתנור). .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים