לןגן

עגת שקדים ולימון במילוי ריבת אוכמניות

מאת: מיטל ברסטוביצקי, פורסם: 05/12/2018 | 08:12
עגת שקדים ולימון במילוי ריבת אוכמניות

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק)

אופן הכנה

  1. 1. מכינים את העוגה - מערבבים בקערה את הקמח, השקדים הטחונים, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.

  2. 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את הסוכר והחמאה. מערבלים במשך כמה דקות על מהירות

  3. בינונית-גבוהה, עד שהתערובת תופחת. מוסיפים את הביצים אחת-אחת (נותנים לכל ביצה להיטמע בתערובת

  4. לפני שמוסיפים את הביצה הבאה). מוסיפים את גרידת הלימון, ומערבלים כ-3-2 דקות נוספות.

  5. 3. מורידים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים לסירוגין את התערובת עם הקמח ואת השמנת החמוצה. ברגע

  6. שהתערובת אחידה, עוצרים את פעולת המיקסר. שימו לב שהתערובת אחידה גם בתחתית הקערה.

  7. 4. מרכיבים את העוגה - מניחים בכל תבנית רבע מהתערובת. מעל התערובת, מפזרים בעזרת כפית בכל תבנית רבע

  8. כוס ריבה. שימו לב שגושי הריבה קטנים, ולא נוצרת שכבה עבה מידי של ריבה. מכסים את התבניות ביתרת

  9. התערובת, ומפזרים שוב רבע כוס ריבה מעל כל עוגה. משיישים את התערובת בעזרת סכין, ומפזרים מעל

  10. שקדים.

  11. 5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים

  12. (הרבה יותר חשוב מכמה זמן העוגה הייתה בתנור).