אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

10,828
צפיות

עוגת תפוזים הפוכה

המתכון של
עוגת תפוזים הפוכה

הכי מתאימה לחורף

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מאת אילנית בניזרי
  • מדוד בכוס חד פעמי חמה !!
  • תבנית 24 !!
  • 2 תפוזים פרוסים דק לעיגולים
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 4 בצים
  • כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים
  • חצי כוס קוקוס או שקדים טחונים
  • סירופ
  • כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • נגיעה של תמצית רום ונגיעה של תמצית וניל
אופן ההכנה
  • 1

    ראשית מתחילים בסירופ ,על הגז בסיר נשים את המים והסוכר נרתיח עד להמסת הסוכר ,כעת נוסיף את תמצית הרום והווניל ואת פילחי התפוזים ונבשל לעוד 10 דקות ( להבה נמוכה ) ..


  • 2

    נשלוף מהסיר את התפוזים ונניח בכלי להתקרר !! ( נשמור את הסירופ שנשאר לסוף ) לאחר שמתקרר נניח את התפוזים על תבנית משומנת ( ניתן להניח נייר אפייה ועליו את התפוזים לבחירתכן ) .


  • 3

    כעת נכין את בלילת העוגה .


  • 4

    בקערת המיקסר נשים את הבצים (שלמות) את הסוכר והסוכר וניל נקציף במהירות גבוה כ 7 דקות עד לקבלת קצף תפוח ! כעת נוסיף במזיגה איטית את השמן ואת המיץ תפוזים ,את הקוקוס ,נוריד מהירות ל 3 ונוסיף את הקמח בהדרגה עד להבלעה !! .


  • 5

    נמזוג את הבלילה על פרוסות התפוזים נאפה בחום 170 מעלות ( בערך 50 דקות ) עד שנועצים שיפוד עץ במרכז העוגה ויוצא יבש !! .


  • 6

    לתת לעוגה להתקרר מעט .


  • 7

    להפוך אותה ,אני שלפתי את החלק התחתון של התבנית עוגה באמצעות סכין בעדינות ,מי ששמה נייר אפייה מראש אז יהיה לה יותר קל ! .


  • 8

    ניקח את הסירופ שנשאר( אין צורך בכולו ) נזגג את התפוזים בסירופ באמצעות כף בהצלחה אילנית בניזרי .


1

ראשית מתחילים בסירופ ,על הגז בסיר נשים את המים והסוכר נרתיח עד להמסת הסוכר ,כעת נוסיף את תמצית הרום והווניל ואת פילחי התפוזים ונבשל לעוד 10 דקות ( להבה נמוכה ) ..


2

נשלוף מהסיר את התפוזים ונניח בכלי להתקרר !! ( נשמור את הסירופ שנשאר לסוף ) לאחר שמתקרר נניח את התפוזים על תבנית משומנת ( ניתן להניח נייר אפייה ועליו את התפוזים לבחירתכן ) .


3

כעת נכין את בלילת העוגה .


4

בקערת המיקסר נשים את הבצים (שלמות) את הסוכר והסוכר וניל נקציף במהירות גבוה כ 7 דקות עד לקבלת קצף תפוח ! כעת נוסיף במזיגה איטית את השמן ואת המיץ תפוזים ,את הקוקוס ,נוריד מהירות ל 3 ונוסיף את הקמח בהדרגה עד להבלעה !! .


5

נמזוג את הבלילה על פרוסות התפוזים נאפה בחום 170 מעלות ( בערך 50 דקות ) עד שנועצים שיפוד עץ במרכז העוגה ויוצא יבש !! .


6

לתת לעוגה להתקרר מעט .


7

להפוך אותה ,אני שלפתי את החלק התחתון של התבנית עוגה באמצעות סכין בעדינות ,מי ששמה נייר אפייה מראש אז יהיה לה יותר קל ! .


8

ניקח את הסירופ שנשאר( אין צורך בכולו ) נזגג את התפוזים בסירופ באמצעות כף בהצלחה אילנית בניזרי .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים