לןגן

עוגת תפוזים הפוכה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 01/11/2018 | 21:20
עוגת תפוזים הפוכה

תקציר המתכון: הכי מתאימה לחורף

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית מתחילים בסירופ ,על הגז בסיר נשים את המים והסוכר נרתיח עד להמסת הסוכר ,כעת נוסיף את תמצית הרום והווניל ואת פילחי התפוזים ונבשל לעוד 10 דקות ( להבה נמוכה ) .

  2. נשלוף מהסיר את התפוזים ונניח בכלי להתקרר !! ( נשמור את הסירופ שנשאר לסוף ) לאחר שמתקרר נניח את התפוזים על תבנית משומנת ( ניתן להניח נייר אפייה ועליו את התפוזים לבחירתכן )

  3. כעת נכין את בלילת העוגה

  4. בקערת המיקסר נשים את הבצים (שלמות) את הסוכר והסוכר וניל נקציף במהירות גבוה כ 7 דקות עד לקבלת קצף תפוח ! כעת נוסיף במזיגה איטית את השמן ואת המיץ תפוזים ,את הקוקוס ,נוריד מהירות ל 3 ונוסיף את הקמח בהדרגה עד להבלעה !!

  5. נמזוג את הבלילה על פרוסות התפוזים נאפה בחום 170 מעלות ( בערך 50 דקות ) עד שנועצים שיפוד עץ במרכז העוגה ויוצא יבש !!

  6. לתת לעוגה להתקרר מעט

  7. להפוך אותה ,אני שלפתי את החלק התחתון של התבנית עוגה באמצעות סכין בעדינות ,מי ששמה נייר אפייה מראש אז יהיה לה יותר קל !

  8. ניקח את הסירופ שנשאר( אין צורך בכולו ) נזגג את התפוזים בסירופ באמצעות כף בהצלחה אילנית בניזרי