אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

2,479
צפיות

עוגת פרג מנצחת

המתכון של
עוגת פרג מנצחת

עוגה טעימה ביותר, מומלצת, מתאימה לפורים ולסתם יום חול.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח + 1 שקית אב' אפייה
  • 2/3 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 כוס פרג טרי טחון
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 3/4 כוס סוכר + 1 שקית סוכר וניל
  • 1 תפוח עץ חתוך לקוביות קטנות
  • ציפוי
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1מיכל שמנת מתוקה
  • לעיטור
  • אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה
  • 1

    במיקסר מקציפים את הביצים השלמות עם סוכר+ סוכר וניל, מוסיפים את השמן, המיץ,הפרג, הקוקוס ולבסוף את הקמח וקוביות התפוח (לא לערבב יותר מדי, עד שהקמח נבלע)..


  • 2

    לשמן תבנית קפיצית עגולה (גודל 26) ..


  • 3

    יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 35-30 דקות בחום 180 מעלות.(לבדוק עם קיסם במרכז העוגה)..


  • 4

    לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים את העוגה, מקררים ומכינים את הציפוי- הגנאש..


  • 5

    מביאים את השמנת לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד בוחשים היטב עד להמסה מלאה..


  • 6

    יוצקים את השוקולד המומס מעל ומצננים במקרר עד להגשה..


  • 7

    לעיטור:.


  • 8

    חופן אגוזים לקצוץ דק דק ולקשט מעל לפי הטעם..


  • 9

    בתאבון (:.


1

במיקסר מקציפים את הביצים השלמות עם סוכר+ סוכר וניל, מוסיפים את השמן, המיץ,הפרג, הקוקוס ולבסוף את הקמח וקוביות התפוח (לא לערבב יותר מדי, עד שהקמח נבלע)..


2

לשמן תבנית קפיצית עגולה (גודל 26) ..


3

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 35-30 דקות בחום 180 מעלות.(לבדוק עם קיסם במרכז העוגה)..


4

לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים את העוגה, מקררים ומכינים את הציפוי- הגנאש..


5

מביאים את השמנת לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד בוחשים היטב עד להמסה מלאה..


6

יוצקים את השוקולד המומס מעל ומצננים במקרר עד להגשה..


7

לעיטור:.


8

חופן אגוזים לקצוץ דק דק ולקשט מעל לפי הטעם..


9

בתאבון (:.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים