הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת אחד אחד, עוגת סולת, קוקוס, תפוזים עם ארומה... רכה, קלה להכנה (5 דקות), ערבוב ולתנור.
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
הכנת העוגה...
בקערה גדולה יש לשים את כל החומרים היבשים: קמח, סולת, קוקוס, סוכר, סוכר וניל ורק אם רוצים את האגוזים, צימוקים ולערבב ידנית.
לתוך קערת היבשים להוסיף את השמן, מיץ התפוזים, גרדת תפוז או גרדת לימון, ביצים ולערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית עגולה/מלבנית או מחלקים את התערובת לשתי תבניות ויוצקים לתוך תבניות האינגליש קייק, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים כ-50 דקות בתבנית עגולה/מלבנית או כ-35 דקות בתבניות אינגליש קייק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .
הכנת הסירופ: בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מכבים את הלהבה ונותנים לסירופ להתקרר מעט .
כשעוגה יוצאת מהתנור, שופכים עליה את הסירופ, ממליצה לחורר קלות את העוגה בעזרת קיסם על מנת לסייע לה לספוג את הסירופ וגם לשפוך את הסירופ בעזרת כף פעם אחר פעם, כדי שכל הסירופ יחלחל ויחדור לעוגה בהדרגה .
זה הרגע לעיטור העוגה, פזרו קוקוס או אבקת סוכר, כל אחד מה שהוא אוהב.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.