הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהלקלתית.
1)שמים בקערה ללא מיקסר את קמח והחמאה ועם הידיים לשים עד לקבלת פירורים .
2)לאחר מכן את הסוכר ביצה ומים ושוב לשים עד לקבלת בצק רך וחלק .
3) מרדדים את הבצק על נייר אפייה וקורצים לעיגול בקוטר 20ס"מ עם טבעת לעוגה ועם שאר הבצק ברדדים רצועות בגובה הדפנות ומסדרים אותם סביב .
4)המלית:.
בקערה ללא מיקסר מערבבים את הביצים עם שאר הסוכר עד לאיחוד, מנפים את הקורנפלור על התערובת הביצים ומערבבים עד שאין גושים.
5)בסיר נפרד שופכים לסיר את החלב ושמנת מתוקה .
מכניסים את חצי מכמות הסוכר יחד עם תמצית וניל, חוצים את המקל וניל מגרדים ושמים את הגרגרים וגם את המקל לתוך הסיר ומביאים לרתיחה ומוצאים את המקל .
.
6)שופכים את החלב והשמנת הרותחת על התערובת הביצים מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב בלי הפסקה עד לסמיכות .
7) שופכים לקערה מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור מוחלט ❄.
8) שופכים את המלית על הקלתית ומקפלים את הדפנות של הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות .
כ 50 דק ⏱.
לא חותכים את העוגה עד לקירור מוחלט ומגישים.
בהצלחה.