הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוד כילדה היתה אהובה עלי עוגה זאת.עוגת השוקולד של דודה אסתר.זוכרת את הפעם הראשונה שהעזתי לאפות אותה לבד,הייתי בת 8 לערך,ניצלתי ההזדמנות שאימי הלכה לקניות,עם השנים הוספתי דברים לקרם,עדין נקראת העוגה של דודה אסתר פישר. בסיס טורט שוקולד הכי טוב שטעמתי,משתמשת בבסיס זה המון.
להפריד ביצים לשתי קערות,חלבונים וחלבונים. .
להקציף החלבונים לקצף יציב עם חצי כוס סוכר..
להקציף החלמונים עם יתרת הסוכר,להוסיף ברנדי ושמן..
לעטוף מעט מקצף החלבונים אל תוך קערת החלמונים,ליצור מסה אחידה,ובעדינות להוסיף יתרת קצף החלבונים בתנועות עדינות עם הלקקן. .
לערבב יחד הקמח והקקאו,חשוב לנפותם יחד..
להוסיף הקמח והקקאו לעטוף הכול לתערובת אחידה..
לצקת לתבנית עגולה 24 ס"מ קוטר,לאפות כ-40 דקות החום של 170 מעלות..
לצנן על רשת צינון,לשחרר העוגה מהתבנית רק לאחר שהתברר לחלוטין..
לחלק העוגה לשתיים, .
סירופ.
את כל חומרי הסירופ לבשל קלות עד להמסת הסוכר,לצנן..
גנאש.
השמנת ושוקולד להמיס במיקרוגל. .
קרם.
להניח בסיר כל מרכיבי הקרם למעט האיסטנט שוקולד והשמנת מתוקה.לערבב לפני שמניחים על הכיריים. .
על חום נמוך תוך כדי ערבוב מתמיד לבשל הקרם עד לקבלת קרם חלק ולהוריד מהאש.לצנן לחלוטין,להוסיף שמנת מתוקה והאיסטנט שוקולד,להקציף עד לקבלת קרם יציב.להיזהר מהקצפת יתר..
למקם החלק התחתון העוגה על המגש המיועד.להרטיב בעזרת כף עם מחצית מהסירופ, למרוח מחצית מהקרם.להניח שכבה עליונה של העוגה,שוב בעזרת כף לשפוך על פני העוגה יתרת הסירופ,למרוח יתרת הקרם,(יש להניח בצד כמות קרם איתה נעטר העוגה.לצנן העוגה במקרר כחצי שעה..
לצקת על מרכז העוגה את הגנאש בעדינות,יש לזגג כל פני העוגה,חלק יעטר העוגה סביב.לצנן שוב חצי שעה במקרר,עם יתרת הקרם לעטר העוגה בעזרת שקית זילוף .אני הוספתי סוכריות למיניהן.וכן היה לי שוקולד פרלינה שהכנתי קודם,אז הוספתי משולשי שוקולד פרלינה שלי..