אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

22,924
צפיות

רולדה ריבת תות וקצפת

המתכון של
רולדה ריבת תות וקצפת

עוגה נוסטלגית מימי ילדותנו. ותודה לקרין גורן על מתכון נפלא

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מלית
  • 1 וחצי מיכל שמנת להקצפה 38% (מי שרוצה כשר תחליף לפרווה), 2 כפות אבקת סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד לבן, ריבת תות שדה.
  • עוגה
  • 4 ביצים מופרדות , 3/4 כוס סוכר, 1 כפית תמצית וניל, 1/2 כוס קמח (לא תופח), 2 כפות קורנפלור, 1 כף שמן.
אופן ההכנה
  • 1

    מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף..


  • 2

    מוסיפים תוך כדי הקצפה את החלמונים, ואת שאר המצרכים..


  • 3

    שמים נייר אפייה בתבנית אפיה של התנור.


  • 4

    משטחים את התערובת ע"ג נייר האפייה ואופים כ- 15 דקות, 175 מעלות, עד שהעוגה זהובה, רכה וקפיצית למגע. בודקים בשיטת הקיסם, אם יוצא יבש.


  • 5

    שמים נייר אפייה ע"ג מגבת מטבח. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה ע"ג נייר האפייה. מגלגלים את העוגה יחד עם הנייר עליו נאפתה, והמגבת לגליל הדוק .


  • 6

    בזמן זה מכינים את הקצפת עם אבקת הסוכר, ואינסטנט פודינג.


  • 7

    לאחר שהעוגה התקררה מעט (כ-20 דקות), פותחים את הגליל, מסירים את הנייר עליו נאפתה העוגה, מורחים על העוגה את ריבת התות ומעל את הקצפת.(עדיף להשאיר שוליים של 2 ס"מ ללא תות וקצפת -לגלגול נקי).


  • 8

    מגלגלים את העוגה לרולדה.


  • 9

    אני משאירה 1/2 קצפת כדי למרוח על הרולדה מבחוץ. במידה ומורחים את כל הקצפת בתוך הרולדה, אפשר לפזר מעל לעוגה המגולגלת אבקת סוכר .


  • 10

    עדיף להגיש את העוגה לפחות אחרי שעתיים במקרר או ביום המחרת.


  • 11

    אם רוצים למרוח קרם שוקולד במקום הקצפת וריבת התות להרתיח - 1 מיכל קצפת + 1 וחצי שוקולד מריר. להוריד הסיר מהאש ולהכניס את התערובת למקרר. ביום המחרת להקציף ולמרוח.


1

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף..


2

מוסיפים תוך כדי הקצפה את החלמונים, ואת שאר המצרכים..


3

שמים נייר אפייה בתבנית אפיה של התנור.


4

משטחים את התערובת ע"ג נייר האפייה ואופים כ- 15 דקות, 175 מעלות, עד שהעוגה זהובה, רכה וקפיצית למגע. בודקים בשיטת הקיסם, אם יוצא יבש.


5

שמים נייר אפייה ע"ג מגבת מטבח. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה ע"ג נייר האפייה. מגלגלים את העוגה יחד עם הנייר עליו נאפתה, והמגבת לגליל הדוק .


6

בזמן זה מכינים את הקצפת עם אבקת הסוכר, ואינסטנט פודינג.


7

לאחר שהעוגה התקררה מעט (כ-20 דקות), פותחים את הגליל, מסירים את הנייר עליו נאפתה העוגה, מורחים על העוגה את ריבת התות ומעל את הקצפת.(עדיף להשאיר שוליים של 2 ס"מ ללא תות וקצפת -לגלגול נקי).


8

מגלגלים את העוגה לרולדה.


9

אני משאירה 1/2 קצפת כדי למרוח על הרולדה מבחוץ. במידה ומורחים את כל הקצפת בתוך הרולדה, אפשר לפזר מעל לעוגה המגולגלת אבקת סוכר .


10

עדיף להגיש את העוגה לפחות אחרי שעתיים במקרר או ביום המחרת.


11

אם רוצים למרוח קרם שוקולד במקום הקצפת וריבת התות להרתיח - 1 מיכל קצפת + 1 וחצי שוקולד מריר. להוריד הסיר מהאש ולהכניס את התערובת למקרר. ביום המחרת להקציף ולמרוח.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים