לןגן

רולדה ריבת תות וקצפת

מאת: מירי גולני, פורסם: 17/12/2016 | 17:48
רולדה ריבת תות וקצפת

תקציר המתכון: עוגה נוסטלגית מימי ילדותנו. ותודה לקרין גורן על מתכון נפלא

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מלית

עוגה

אופן הכנה

  1. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף.

  2. מוסיפים תוך כדי הקצפה את החלמונים, ואת שאר המצרכים.

  3. שמים נייר אפייה בתבנית אפיה של התנור

  4. משטחים את התערובת ע"ג נייר האפייה ואופים כ- 15 דקות, 175 מעלות, עד שהעוגה זהובה, רכה וקפיצית למגע. בודקים בשיטת הקיסם, אם יוצא יבש

  5. שמים נייר אפייה ע"ג מגבת מטבח. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה ע"ג נייר האפייה. מגלגלים את העוגה יחד עם הנייר עליו נאפתה, והמגבת לגליל הדוק

  6. בזמן זה מכינים את הקצפת עם אבקת הסוכר, ואינסטנט פודינג

  7. לאחר שהעוגה התקררה מעט (כ-20 דקות), פותחים את הגליל, מסירים את הנייר עליו נאפתה העוגה, מורחים על העוגה את ריבת התות ומעל את הקצפת.(עדיף להשאיר שוליים של 2 ס"מ ללא תות וקצפת -לגלגול נקי)

  8. מגלגלים את העוגה לרולדה

  9. אני משאירה 1/2 קצפת כדי למרוח על הרולדה מבחוץ. במידה ומורחים את כל הקצפת בתוך הרולדה, אפשר לפזר מעל לעוגה המגולגלת אבקת סוכר

  10. עדיף להגיש את העוגה לפחות אחרי שעתיים במקרר או ביום המחרת

  11. אם רוצים למרוח קרם שוקולד במקום הקצפת וריבת התות להרתיח - 1 מיכל קצפת + 1 וחצי שוקולד מריר. להוריד הסיר מהאש ולהכניס את התערובת למקרר. ביום המחרת להקציף ולמרוח