כ-4 יחידות תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 יחידות בצלים גדולים קצוצים
2 כפות שמן לטיגון
300 גרם חומוס מושרה לילה שלם במים
2 כפיות מלח
3 יחידות עגבניות בינוניות מגוררות
1 כפית פלפל שחור
1/4 כף כורכום
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בורגול או גריש
1 יחידה בצל גדול קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
פעמיים קורט מלח
פעמיים קורט פלפל שחור
2 כפות שמן
אופן ההכנה
1
בסיר רחב וגדול מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את החומוס, תפוחי-האדמה, העגבניות המגוררות והתבלינים. מוסיפים מים עד גובהה חצי הסיר. מביאים לרתיחה..
2
בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה. כשהמרק רותח יוצרים כדורים קטנים ומכניסים לתוך המרק. כעת כשהקציצות בתוך המרק, המים צריכים להיות בגובהה כסנטימטר מעל הקציצות אם יש צורך מוסיפים מים. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כשעה..
1
בסיר רחב וגדול מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את החומוס, תפוחי-האדמה, העגבניות המגוררות והתבלינים. מוסיפים מים עד גובהה חצי הסיר. מביאים לרתיחה..
2
בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה. כשהמרק רותח יוצרים כדורים קטנים ומכניסים לתוך המרק. כעת כשהקציצות בתוך המרק, המים צריכים להיות בגובהה כסנטימטר מעל הקציצות אם יש צורך מוסיפים מים. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כשעה..