אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

181
צפיות

מרק לחשו

המתכון של
מרק לחשו

מרק מרוקאי טעים מאוד, בהשראת המתכון של נעם זיגדון

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 10 שיני שום גדולות
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 צרורות בינוניים של כוסברה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1.5 ליטר מים
  • 3/4 כ כף מלח
  • 3/4 כוס סולת
אופן ההכנה
  • 1

    להזהיב את שיני השום, אחרי מספר דקות להוסיף מספר טיפות מים כדי שלא ישרפו.


  • 2

    להוסיף את הכורכום ולהמשיך ולהזהיב עוד דקה או שתיים.


  • 3

    להוסיף את הכוסברה הקצוצה דק ואת הפלפל השחור ולהמשיך להזהיב עוד דקותיים.


  • 4

    להוסיף את המלח ואת המים.


  • 5

    אחרי שהתערובת עם המים רתחה, להוסיף את הסולת לאט לאט תוך כדי בחישה, עם כף עץ או מטרפה ולהמשיך ולערבב כל הזמן כדי שהסולת לא תדבק בתחתית הסיר.


  • 6

    לבשל 1/4 שעה . אם המרק סמיך מדי להוסיף מעט מים. לטעום ולשפר טעמים.


1

להזהיב את שיני השום, אחרי מספר דקות להוסיף מספר טיפות מים כדי שלא ישרפו.


2

להוסיף את הכורכום ולהמשיך ולהזהיב עוד דקה או שתיים.


3

להוסיף את הכוסברה הקצוצה דק ואת הפלפל השחור ולהמשיך להזהיב עוד דקותיים.


4

להוסיף את המלח ואת המים.


5

אחרי שהתערובת עם המים רתחה, להוסיף את הסולת לאט לאט תוך כדי בחישה, עם כף עץ או מטרפה ולהמשיך ולערבב כל הזמן כדי שהסולת לא תדבק בתחתית הסיר.


6

לבשל 1/4 שעה . אם המרק סמיך מדי להוסיף מעט מים. לטעום ולשפר טעמים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים