אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

67
צפיות

ציר מרק

המתכון של
ציר מרק

ציר מוכן, מעולה להכנת מרקים, בהשראת המתכון של גב' ליכטנשדט

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • קליפות וקצוות מ-3 עד 5 גזרים שטופים היטב
  • קליפות מבצלים
  • קליפות וקצוות של שורש סלרי ופטרוזיליה שטופים היטב
  • קצוות עלים של סלרי אמריקאי עם עלים
  • ענפים ועלים של פטרוזיליה
  • 2 עלי דפנה ומספר גרגרי פלפל אנגלי
  • מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    שמים את כל המרכיבים בסיר עם מים ומוסיפים מלח ופלפל שחור ותבלינים שאוהבים.


  • 2

    מבשלים כשעה עד שעה וחצי עד שהנוזל מצטמצם ל-2/3. טועמים ומשפרים טעמים.


  • 3

    מצננים ומסננים. זורקים את הירקות לאשפה. (אפשר גם לבשל בשקית רשת. ואז לא צריך לסנן).


  • 4

    אחרי שהנוזל התקרר לגמרי, מעבירים אותו לשקיות זיפ לוק להקפאה ושומרים במקפיא עד השימוש.


1

שמים את כל המרכיבים בסיר עם מים ומוסיפים מלח ופלפל שחור ותבלינים שאוהבים.


2

מבשלים כשעה עד שעה וחצי עד שהנוזל מצטמצם ל-2/3. טועמים ומשפרים טעמים.


3

מצננים ומסננים. זורקים את הירקות לאשפה. (אפשר גם לבשל בשקית רשת. ואז לא צריך לסנן).


4

אחרי שהנוזל התקרר לגמרי, מעבירים אותו לשקיות זיפ לוק להקפאה ושומרים במקפיא עד השימוש.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים