ספר מתכוני מרקים
- קטגוריהמרקים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
-
-
3/4 ק"ג תפוחי אדמה (כ-5 תפוחי אדמה גדולים)
-
1 קופסת שימורים תירס גרעינים, או מסנפרוסט
-
-
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורד
-
שמנת לקצפת 38% או שמנת פרווה
אופן ההכנה
-
1
מטגנים את הבצל, אחרי שהזהיב מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן קלות. להיזהר שהשום לא ישחיר.
-
2
להוסיף את הכרשה הפרוסה ולטגן עד שתתרכך מעט.
-
3
להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים, התירס ובערך 4-5 כוסות מים וכף או 2 אבקת מרק ירקות או עוף.
-
4
להוסיף תבלינים ועלי טימין.
-
5
מבשלים כשעה, עד שתפוחי האדמה התרככו.
-
6
טוחנים את תכולת המרק במיקסר מוט.
-
7
להוסיף את השמנת ולהמשיך לבשל עוד כ- 15 דקות. לטעום ולשפר טעמים.
1
מטגנים את הבצל, אחרי שהזהיב מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן קלות. להיזהר שהשום לא ישחיר.
2
להוסיף את הכרשה הפרוסה ולטגן עד שתתרכך מעט.
3
להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים, התירס ובערך 4-5 כוסות מים וכף או 2 אבקת מרק ירקות או עוף.
4
להוסיף תבלינים ועלי טימין.
5
מבשלים כשעה, עד שתפוחי האדמה התרככו.
6
טוחנים את תכולת המרק במיקסר מוט.
7
להוסיף את השמנת ולהמשיך לבשל עוד כ- 15 דקות. לטעום ולשפר טעמים.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים