ספר מתכוני מרקים
- קטגוריהמרקים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
1 כרישה - החלק הבהיר פרוס דק
-
-
-
3 שיני שום קלופות וקצוצות
-
-
30 ערמונים - 2 שקיות ערמונים בואקום
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את השמן.
-
2
מזהיבים את הבצלים. אחרי שהזהיבו מעט מוסיפים את הפטריות וממשיכים להזהיב. מוסיפים את שיני השום ומזהיבים קלות.
-
3
ממשיכים לקלף ולפרוס את שאר הירקות ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי הזהבת הבצלים, הפטריות והשום. ממשיכים לערבב ולהזהיב עד שהבצלים והכרישה זהובים ורכים.
-
4
מוסיפים את הערמונים ושאר המצרכים והמים. מבשלים כ-1/2 שעה. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
-
5
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהמרק מסמיך. לטעום ולשפר טעמים.
-
6
לשים לב שהמרק נוטה להסמיך כשהוא מתקרר. אם הוא סמיך מדי, יש להוסיף מעט מים.
-
7
הערה : לא לוותר על הטימין. הוא מוסיף המון טעם למרק.
1
בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את השמן.
2
מזהיבים את הבצלים. אחרי שהזהיבו מעט מוסיפים את הפטריות וממשיכים להזהיב. מוסיפים את שיני השום ומזהיבים קלות.
3
ממשיכים לקלף ולפרוס את שאר הירקות ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי הזהבת הבצלים, הפטריות והשום. ממשיכים לערבב ולהזהיב עד שהבצלים והכרישה זהובים ורכים.
4
מוסיפים את הערמונים ושאר המצרכים והמים. מבשלים כ-1/2 שעה. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
5
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהמרק מסמיך. לטעום ולשפר טעמים.
6
לשים לב שהמרק נוטה להסמיך כשהוא מתקרר. אם הוא סמיך מדי, יש להוסיף מעט מים.
7
הערה : לא לוותר על הטימין. הוא מוסיף המון טעם למרק.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים