אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

230
צפיות

מרק ערמונים ופטריות

המתכון של
מרק ערמונים ופטריות

מרק קרמי נפלא. קרדיט למתכון של ישראל אהרוני

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 בצל קלוף וחתוך לפרוסות
  • 1 כרישה - החלק הבהיר פרוס דק
  • 50 גר' חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 30 ערמונים - 2 שקיות ערמונים בואקום
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
  • 4 ענפי טימין (קורנית)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את השמן.


  • 2

    מזהיבים את הבצלים. אחרי שהזהיבו מעט מוסיפים את הפטריות וממשיכים להזהיב. מוסיפים את שיני השום ומזהיבים קלות.


  • 3

    ממשיכים לקלף ולפרוס את שאר הירקות ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי הזהבת הבצלים, הפטריות והשום. ממשיכים לערבב ולהזהיב עד שהבצלים והכרישה זהובים ורכים.


  • 4

    מוסיפים את הערמונים ושאר המצרכים והמים. מבשלים כ-1/2 שעה. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.


  • 5

    טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהמרק מסמיך. לטעום ולשפר טעמים.


  • 6

    לשים לב שהמרק נוטה להסמיך כשהוא מתקרר. אם הוא סמיך מדי, יש להוסיף מעט מים.


  • 7

    הערה : לא לוותר על הטימין. הוא מוסיף המון טעם למרק.


1

בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את השמן.


2

מזהיבים את הבצלים. אחרי שהזהיבו מעט מוסיפים את הפטריות וממשיכים להזהיב. מוסיפים את שיני השום ומזהיבים קלות.


3

ממשיכים לקלף ולפרוס את שאר הירקות ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי הזהבת הבצלים, הפטריות והשום. ממשיכים לערבב ולהזהיב עד שהבצלים והכרישה זהובים ורכים.


4

מוסיפים את הערמונים ושאר המצרכים והמים. מבשלים כ-1/2 שעה. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.


5

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהמרק מסמיך. לטעום ולשפר טעמים.


6

לשים לב שהמרק נוטה להסמיך כשהוא מתקרר. אם הוא סמיך מדי, יש להוסיף מעט מים.


7

הערה : לא לוותר על הטימין. הוא מוסיף המון טעם למרק.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים