הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהדלישס!!! לימים חורפיים מרק שעועית לבנה עשיר בטעמו, צמחוני, ממכר, מפנק, משביע, מנחם, כל ביס חגיגה.
הכנת המרק....
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את את הבצל, גזר, גמבה ומטגנים 5-6 דקות.
מוסיפים את הסלרי, פלפל חריף, שיני השום ומטגנים עוד 4 דקות נוספות עד להזהבה .
מוסיפים את שימורי העגבניות, שעועית לבנה או שעועית אדומה, תבלינים (מרק עוף, פפריקה מתוקה, כמון, חוואיג', כוסברה יבשה, פלפל שחור, כורכום) ומערבבים עוד 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את המים הרותחים, כאמור עד 3/4 מגובה הסיר, מערבבים היטב מביאים לרתיחה, זה הזמן לטעום ולשפר תיבול אם צריך, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר במכסה מעט פתוח ומבשלים שעה או עד שהשעועית מוכנה והמרק סמיך מעט, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות, סוגרים להבה ומגישים לצד אורז לבן מעדן!!! .
תיהנו חברות וחברים מסבתא לאה..
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .