מרק שעועית לבנה מהיר וקל להכנה בתיבול הורס של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 12/03/2021 | 07:15
תקציר המתכון:
דלישס!!! לימים חורפיים מרק שעועית לבנה עשיר בטעמו, צמחוני, ממכר, מפנק, משביע, מנחם, כל ביס חגיגה.
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
למרק ...
-
4 כפות שמן זית או 4 כפות שמן קנולה, מה שאוהבים.
-
2 בצלים בינוניים, קלופים חתוכים לקוביות קטנות.
-
4 גזרים בינוניים, קלופים חתוכים לקוביות קטנות
-
2 פלפלים אדומים (גמבה) חתוכים לקוביות קטנות.
-
4 גבעולי סלרי בלי העלים קצוצים דק.
-
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (אפשר לוותר, רק לאוהבי החריף).
-
6 שיני שום שמנמנות קצוצות גס.
-
2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות (קופסא = 400 גרם).
-
800 גרם שעועית לבנה מבושלת מוקפאת מופשרת או 800 גרם שעועית אדומה מבושלת מוקפאת מופשרת, אני השתמשי של סנפרוסט, לשיקולכם.
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט או אפשר להחליף בכפית גדושה מלח.
-
1 כף פפריקה מתוקה.
-
1 כפית כמון.
-
1 כפית חוואיג' למרק תימני.
-
1 כפית כוסברה יבשה.
-
1 כפית מלח.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
1/2 כפית סחוג ירוק, אוהבים חריף מוזמנים לשים כפית סחוג ירוק, לשיקולכם.
-
1/2 כפית כורכום.
-
בערך 2 ליטר מים רותחים בערך או עד ל-3/4 מגובה הסיר.
-
להגשה ....
-
חצי צרור כוסברה קצוצה
אופן הכנה
-
הכנת המרק...
-
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את את הבצל, גזר, גמבה ומטגנים 5-6 דקות
-
מוסיפים את הסלרי, פלפל חריף, שיני השום ומטגנים עוד 4 דקות נוספות עד להזהבה
-
מוסיפים את שימורי העגבניות, שעועית לבנה או שעועית אדומה, תבלינים (מרק עוף, פפריקה מתוקה, כמון, חוואיג', כוסברה יבשה, פלפל שחור, כורכום) ומערבבים עוד 2-3 דקות נוספות
-
מוסיפים את המים הרותחים, כאמור עד 3/4 מגובה הסיר, מערבבים היטב מביאים לרתיחה, זה הזמן לטעום ולשפר תיבול אם צריך, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר במכסה מעט פתוח ומבשלים שעה או עד שהשעועית מוכנה והמרק סמיך מעט, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות, סוגרים להבה ומגישים לצד אורז לבן מעדן!!!
-
תיהנו חברות וחברים מסבתא לאה.
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה