לןגן

מרק שעועית לבנה מהיר וקל להכנה בתיבול הורס של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 12/03/2021 | 07:15
מרק שעועית לבנה מהיר וקל להכנה בתיבול הורס של סבתא לאה

תקציר המתכון: דלישס!!! לימים חורפיים מרק שעועית לבנה עשיר בטעמו, צמחוני, ממכר, מפנק, משביע, מנחם, כל ביס חגיגה.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת המרק...

  2. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את את הבצל, גזר, גמבה ומטגנים 5-6 דקות

  3. מוסיפים את הסלרי, פלפל חריף, שיני השום ומטגנים עוד 4 דקות נוספות עד להזהבה

  4. מוסיפים את שימורי העגבניות, שעועית לבנה או שעועית אדומה, תבלינים (מרק עוף, פפריקה מתוקה, כמון, חוואיג', כוסברה יבשה, פלפל שחור, כורכום) ומערבבים עוד 2-3 דקות נוספות

  5. מוסיפים את המים הרותחים, כאמור עד 3/4 מגובה הסיר, מערבבים היטב מביאים לרתיחה, זה הזמן לטעום ולשפר תיבול אם צריך, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר במכסה מעט פתוח ומבשלים שעה או עד שהשעועית מוכנה והמרק סמיך מעט, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות, סוגרים להבה ומגישים לצד אורז לבן מעדן!!!

  6. תיהנו חברות וחברים מסבתא לאה.

  7. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה