אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

11,930
צפיות

מרק מינסטרונה-מרק איטלקי עשיר בתיבול הורס של סבתא לאה

המתכון של
מרק מינסטרונה-מרק איטלקי עשיר בתיבול הורס של סבתא לאה

מרק מינסטרונה איטלקי מלא בכל טוב, ממכר, מנחם, מפנק, מושלם וטעים לימי החורף הקרים, מתכון קל פשוט, מהיר להכנה, כל אחד יכול.

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • למרק ...
  • 3-4 כפות שמן זית או 3-4 כפות שמן קנולה (מה שאוהבים).
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים.
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים.
  • 3-4 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות.
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות.
  • 2 קישואים או 2 זוקיני, חתוכים לקוביות (אין צורך לקלף את הקליפה).
  • 2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות.
  • 2 עלי דפנה.
  • 4-5 שיני שום כתושות.
  • 2 כפות רסק עגבניות (1 קופסה קטנה של רסק עגבניות, 100 גרם).
  • 1 קופסה של שימורי שעועית לבנה מבושלת במים, שטופה ומסוננת היטב (ראו תמונה) או 1 קופסת שעועית לבנה ברוטב עגבניות, לשיקולכם.
  • 1 כוס פסטה קצרה מה שאוהבים.
  • 8 כוסות מים רותחים.
  • תבלינים ...
  • 1 כף סוכר.
  • 1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט, אפשר להחליף בכפית גדושה מלח, לשיקולכם.
  • 1 כף אורגנו יבש.
  • 1 כפית מלח.
  • 1 כפית פלפל שחור.
  • 1 כפית אבקת שום גבישי, לא לוותר, מעשיר את טעם המרק.
  • 1 כפית עשבי תיבול איטלקי (ראו תמונה), ממליצה לא לוותר התבלין מעשיר מאוד את טעם המרק.
  • 1 כפית בזיליקום יבש.
  • חופן עלי בזיליקום טרי.
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת המרק....


  • 2

    מחממים בסיר גדול וגבוה את השמן, מוסיפים את הבצל, סלרי, גזר, תפוחי אדמה ומטגנים כ-4 דקות תוך כד ערבוב מידי פעם .


  • 3

    מוסיפים לתוך הסיר את הקישואים, העגבניות, עלי הדפנה, שיני השום מערבבים וממשיכים לטגן עוד 4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מידי פעם .


  • 4

    מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים (מלח, אבקת מרק עוף, אורגנו יבש, מלח, פלפל שחור, שום גבישי, עשבי תיבול איטלקי, בזיליקום יבש) 8 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (זהירות חם), מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-30-35 דקות, עד שהירקות מתרככים.


  • 5

    מוסיפים את השעועית הלבנה, הפסטה, עלי הבזיליקום, ומבשלים עוד 10 דקות עד שהפסטה מתרככת.


  • 6

    מגישים את המרק עם פרוסות לחם או זילוף של שמן זית מעל כל מנה או עם ברוסקטות שום או עם גבינת פרמז'ן מגוררת (לא חובה - חלבי), הקיצר מה שאוהבים, ויאללה חגיגה .


  • 7

    טיפ.. אפשר להוסיף למרק שעועית אדומה, שעועית ירוקה, גרגירי חומוס ועוד.. .


  • 8

    זהו מוכן! כדאי נסו, ארוחה שלמה בסיר אחד, מרק חורף מנחם, מזין, מהיר להכנה.


  • 9

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

הכנת המרק....


2

מחממים בסיר גדול וגבוה את השמן, מוסיפים את הבצל, סלרי, גזר, תפוחי אדמה ומטגנים כ-4 דקות תוך כד ערבוב מידי פעם .


3

מוסיפים לתוך הסיר את הקישואים, העגבניות, עלי הדפנה, שיני השום מערבבים וממשיכים לטגן עוד 4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מידי פעם .


4

מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים (מלח, אבקת מרק עוף, אורגנו יבש, מלח, פלפל שחור, שום גבישי, עשבי תיבול איטלקי, בזיליקום יבש) 8 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (זהירות חם), מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-30-35 דקות, עד שהירקות מתרככים.


5

מוסיפים את השעועית הלבנה, הפסטה, עלי הבזיליקום, ומבשלים עוד 10 דקות עד שהפסטה מתרככת.


6

מגישים את המרק עם פרוסות לחם או זילוף של שמן זית מעל כל מנה או עם ברוסקטות שום או עם גבינת פרמז'ן מגוררת (לא חובה - חלבי), הקיצר מה שאוהבים, ויאללה חגיגה .


7

טיפ.. אפשר להוסיף למרק שעועית אדומה, שעועית ירוקה, גרגירי חומוס ועוד.. .


8

זהו מוכן! כדאי נסו, ארוחה שלמה בסיר אחד, מרק חורף מנחם, מזין, מהיר להכנה.


9

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים