אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

1,646
צפיות

קוסקוס מסורתי

המתכון של
קוסקוס מסורתי

תהליך של עבודה מוצדקת... טעים ואוורירי... כמו של הסבתות המרוקאיות...

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 עלי דפנה
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כפית כורכום
  • 4 ענפי סלרי שלמים
  • 1 בצל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 קילו סולת
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים( אחרי האידוי הראשון)
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר הקוסקוסייר להביא מים לרתיחה על אש בינונית, ולהוסיף לתוכם: עלי דפנה, פלפל אנגלי, כורכום, סלרי, בצל.


  • 2

    בקערה להניח את קילו הסולת,והמלח, ולערבב.


  • 3

    להוסיף את כוס המים כמו טיפות גשם, כנ"ל גם השמן ולערבב בעדינות.


  • 4

    לסנן את הקוסקוס לקערה גדולה ורחבה יותר, לאחר מכן להעבירו לסיר האידוי העליון, ליצור גומות בקוסקוס על מנת שהאדים יוכלו לצאת.


  • 5

    לסגור מכסה ל-45 דקות על אש בינונית .


  • 6

    לכבות את האש לשפוך לקערה הרחבה יותר ולשפוך 3 כוסות מים מהברז, ולערבב עם מזלג.


  • 7

    לתת לקוסקוס מנוחה של 30 דקות ומדי פעם לערבב.


  • 8

    להביא את המים עם הירקות לרתיחה נוספת, להעביר את הקוסקוס לסיר האידוי העליון לאידוי נוסף של 20 דקות.


  • 9

    להעביר את הקוסקוס לקערה הראשונה עד שמתקרר לגמרי.


  • 10

    אחרי שהתקרר לגמרי לסנן את הקוסקוס לקערה הרחבה יותר שלא יישארו גושים.


1

בסיר הקוסקוסייר להביא מים לרתיחה על אש בינונית, ולהוסיף לתוכם: עלי דפנה, פלפל אנגלי, כורכום, סלרי, בצל.


2

בקערה להניח את קילו הסולת,והמלח, ולערבב.


3

להוסיף את כוס המים כמו טיפות גשם, כנ"ל גם השמן ולערבב בעדינות.


4

לסנן את הקוסקוס לקערה גדולה ורחבה יותר, לאחר מכן להעבירו לסיר האידוי העליון, ליצור גומות בקוסקוס על מנת שהאדים יוכלו לצאת.


5

לסגור מכסה ל-45 דקות על אש בינונית .


6

לכבות את האש לשפוך לקערה הרחבה יותר ולשפוך 3 כוסות מים מהברז, ולערבב עם מזלג.


7

לתת לקוסקוס מנוחה של 30 דקות ומדי פעם לערבב.


8

להביא את המים עם הירקות לרתיחה נוספת, להעביר את הקוסקוס לסיר האידוי העליון לאידוי נוסף של 20 דקות.


9

להעביר את הקוסקוס לקערה הראשונה עד שמתקרר לגמרי.


10

אחרי שהתקרר לגמרי לסנן את הקוסקוס לקערה הרחבה יותר שלא יישארו גושים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים