אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

1,507
צפיות

מרק אפונה עם פתיתים

המתכון של
מרק אפונה עם פתיתים

מרק טעים מחמם ליום חורפי

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 כוסות אפונה יבשה
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 גיבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק
  • 1/2 כוס פתיתים
  • 5-6 כפות שמן
  • מלח, כמון, מ.עוף, כורכום פ.שחור
  • כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר קטן להרתיח 2 כוסות אפונה (מרגע הרתיחה 5-6 דק' ולכבות לסגור את המכסה)..


  • 2

    * השלב הזה חשוב מכיוון שהאפונה לא היתה מושרת ורתיחה קצה זו מרככת את האפונה!.


  • 3

    בסיר עמוק מטגנים את הבצל גזר והסלרי 3-4 דק' מתבלים בכמון פ.שחור וכורכום וסוגרים לאידוי הירקות ל 5-6 דק'..


  • 4

    מסננים את האפונה שהרתחנו ומוסיפים לירקות ויוצקים כ - 2 ליטר מים רותחים מביאים לרתיחה מתבלים במלח, מ.עוף מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ - 35 דק' עם מכסה סגור רתיחה עדינה..


  • 5

    מוסיפים חצי כוס פתיתים וממשיכים לבשל עוד כ - 10 דק'.


  • 6

    בסוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה..


1

בסיר קטן להרתיח 2 כוסות אפונה (מרגע הרתיחה 5-6 דק' ולכבות לסגור את המכסה)..


2

* השלב הזה חשוב מכיוון שהאפונה לא היתה מושרת ורתיחה קצה זו מרככת את האפונה!.


3

בסיר עמוק מטגנים את הבצל גזר והסלרי 3-4 דק' מתבלים בכמון פ.שחור וכורכום וסוגרים לאידוי הירקות ל 5-6 דק'..


4

מסננים את האפונה שהרתחנו ומוסיפים לירקות ויוצקים כ - 2 ליטר מים רותחים מביאים לרתיחה מתבלים במלח, מ.עוף מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ - 35 דק' עם מכסה סגור רתיחה עדינה..


5

מוסיפים חצי כוס פתיתים וממשיכים לבשל עוד כ - 10 דק'.


6

בסוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים