תקציר המתכון: מרק טעים מחמם ליום חורפי
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בסיר קטן להרתיח 2 כוסות אפונה (מרגע הרתיחה 5-6 דק' ולכבות לסגור את המכסה).
* השלב הזה חשוב מכיוון שהאפונה לא היתה מושרת ורתיחה קצה זו מרככת את האפונה!
בסיר עמוק מטגנים את הבצל גזר והסלרי 3-4 דק' מתבלים בכמון פ.שחור וכורכום וסוגרים לאידוי הירקות ל 5-6 דק'.
מסננים את האפונה שהרתחנו ומוסיפים לירקות ויוצקים כ - 2 ליטר מים רותחים מביאים לרתיחה מתבלים במלח, מ.עוף מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ - 35 דק' עם מכסה סגור רתיחה עדינה.
מוסיפים חצי כוס פתיתים וממשיכים לבשל עוד כ - 10 דק'
בסוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.