לןגן

מרק אפונה עם פתיתים

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 07/01/2019 | 12:03
מרק אפונה עם פתיתים

תקציר המתכון: מרק טעים מחמם ליום חורפי

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר קטן להרתיח 2 כוסות אפונה (מרגע הרתיחה 5-6 דק' ולכבות לסגור את המכסה).

  2. * השלב הזה חשוב מכיוון שהאפונה לא היתה מושרת ורתיחה קצה זו מרככת את האפונה!

  3. בסיר עמוק מטגנים את הבצל גזר והסלרי 3-4 דק' מתבלים בכמון פ.שחור וכורכום וסוגרים לאידוי הירקות ל 5-6 דק'.

  4. מסננים את האפונה שהרתחנו ומוסיפים לירקות ויוצקים כ - 2 ליטר מים רותחים מביאים לרתיחה מתבלים במלח, מ.עוף מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ - 35 דק' עם מכסה סגור רתיחה עדינה.

  5. מוסיפים חצי כוס פתיתים וממשיכים לבשל עוד כ - 10 דק'

  6. בסוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.