אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

3,282
צפיות

מרק קולורבי וגזר לבן במרקם קטיפתי

המתכון של
מרק קולורבי וגזר לבן במרקם קטיפתי

מרק טעים ובריא מוקרם ללא שמנת

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 3 קולורבי גדולים מאוד או 5 קטנים
  • 3 גזרים לבנים גדולים (אפשר גם כתומים)
  • 1 תפוח אדמה לבן גדול
  • 1 בצל לבן גדול
  • מלח, פלפל, אבקת מרק עוף (לא חייב), כמון, אגוז מוסקט
  • ***ניתן להוסיף יותר פלפל לטעם פיקנטי
אופן ההכנה
  • 1

    לקלף ולחתוך לקוביות את כל הירקות.


  • 2

    לטגן את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה.


  • 3

    להוסיף את שאר הירקות ולטגן בערך 10-15 דקות, ולערבב מדי פעם.


  • 4

    להוסיף את התבלינים ולטגן עוד כ-2 דקות להוצאת הטעמים.


  • 5

    להוסיף מים עד לכיסוי הירקות וטיפה מעל (בערך 6 כוסות).


  • 6

    להביא לרתיחה ולבשל עד לריכוך.


  • 7

    לטחון את הכל במוט בלנדר.


  • 8

    ניתן לקשט מעל במה שרוצים.


1

לקלף ולחתוך לקוביות את כל הירקות.


2

לטגן את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה.


3

להוסיף את שאר הירקות ולטגן בערך 10-15 דקות, ולערבב מדי פעם.


4

להוסיף את התבלינים ולטגן עוד כ-2 דקות להוצאת הטעמים.


5

להוסיף מים עד לכיסוי הירקות וטיפה מעל (בערך 6 כוסות).


6

להביא לרתיחה ולבשל עד לריכוך.


7

לטחון את הכל במוט בלנדר.


8

ניתן לקשט מעל במה שרוצים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים