6-8 פרוסות רגליים של עגל ( ניתן לקנות במגש במקפיאים מרשתות שיווק או טרי )
גזר חתוך קוביות
חתיכת פלפל חריף פרוסה דק
פלפלים צבעוניים חתוכים קוביות קטנות( חתיכה מכל פלפל)
5-6 שיני שום כתושים
3 עגבניות אדומות חתוכות קוביות
גבעול כרפס קצוץ
חופן שמיר ירוק קצוץ
2 בצלים חתוכים קוביות
3 כפות שבבי בצל מטוגן
חתיכת ראש סלרי או ראש פיטרוזיליה קצוצה( משדרג)
3/4 כוס אורז שטוף היטב ומסונן
חופן פיטרוזיליה קצוצה
חתיכת כרישה קצוצה( משדרג)
תבלינים
3 כפות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם, פלפל מקאלף( פלפל שחור מצרי עשיר ומפנק)( אפשרי בהראט או פלפל שחור אם אין), פיטרוזיליה יבשה, 1/2 כפית סוכר לניטרול חמיצות העגבניות, כף גדושה פפריקה, כפית גדושה כורכום, 2-3 כפות שמן, כפית אבקת מרק, מעט כמון, מעט פלפל צילי גרוס
אופן ההכנה
1
את פרוסות הרגליים מבשלים בסיר לחץ עם מים רותחים עד לריכוך ומנקים את שכבת העור שמסביב .
2
שוטפים ומניחים בצד..
3
שמים בסיר לחץ או סיר גדול את הרגליים הנקיות והמבושלות.
4
מוסיפים את כל שאר הירקות האורז והתבלינים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי.
5
מבשלים עד לריכוך.
6
מעטרים בפיטרוזיליה קצוצה ומגישים.
7
מומלץ להוסיף בהגשה חצי לימון סחוט במרק וזה יאמיי( בהמלצתה של חברתי היקרה נורית ג היקרה).
1
את פרוסות הרגליים מבשלים בסיר לחץ עם מים רותחים עד לריכוך ומנקים את שכבת העור שמסביב .
2
שוטפים ומניחים בצד..
3
שמים בסיר לחץ או סיר גדול את הרגליים הנקיות והמבושלות.
4
מוסיפים את כל שאר הירקות האורז והתבלינים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי.
5
מבשלים עד לריכוך.
6
מעטרים בפיטרוזיליה קצוצה ומגישים.
7
מומלץ להוסיף בהגשה חצי לימון סחוט במרק וזה יאמיי( בהמלצתה של חברתי היקרה נורית ג היקרה).