אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

2,698
צפיות

מרק אפונה יבשה

המתכון של
מרק אפונה יבשה

מרק טעים ומהביל ביום קריר

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • 2.5 כוסות אפונה יבשה (אני משתמשת בחד פעמי חם)
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל שחור
  • כפית כמון
  • בערך 2 ליטר מים
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שמתרכך ומזהיב, מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן..


  • 2

    מוסיפים את העגבניה, האפונה והגזר ומערבבים היטב, מוסיפים מים ותבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה-שעה וחצי..


  • 3

    כשהאפונה רכה מכבים את אש ומקררים מעט. שמים את תכולת הסיר בתוך מעבד מזון ומבלנדרים..


  • 4

    מחזירים לסיר עם המרק נראה סמיך מוסיפים עוד מים, מרתיחים שוב טועמים ומשפרים תיבול..


  • 5

    מגישים חם חם. .


  • 6

    יאמי יאמי בתיאבון ולבריאות רינה.


1

מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שמתרכך ומזהיב, מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן..


2

מוסיפים את העגבניה, האפונה והגזר ומערבבים היטב, מוסיפים מים ותבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה-שעה וחצי..


3

כשהאפונה רכה מכבים את אש ומקררים מעט. שמים את תכולת הסיר בתוך מעבד מזון ומבלנדרים..


4

מחזירים לסיר עם המרק נראה סמיך מוסיפים עוד מים, מרתיחים שוב טועמים ומשפרים תיבול..


5

מגישים חם חם. .


6

יאמי יאמי בתיאבון ולבריאות רינה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים