אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

4,531
צפיות

פרגיות ואננס ברוטב מתקתק

המתכון של
פרגיות ואננס ברוטב מתקתק

חגיגי, מרשים, קל להכנה וטעים בטירוף!

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים גס (לא קצוץ לגמרי)
  • 3 בצלים ירוקים
  • 400 גר' בערך אננס חתוך משימורים מסונן מהמים או קופסת שימורי אננס שלם מסוננת.
  • 8 נתחי פרגיות חצויים (בערך 1 ק''ג)
  • למרינדה
  • 6 כפות סילאן
  • רבע כוס מיץ אננס (אפשר משימורי האננס)
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • חצי כפית מלח
  • כף גדושה צ'ילי מתוק
  • 2 כפות טריאקי
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה לערבב היטב את מרכיבי המרינדה..


  • 2

    להכניס את הפרגיות ולהשרות שעתיים מינימום במקרר..


  • 3

    בסיר רחב ושטוח (סוטאז') לטגן בשמן את הבצלים..


  • 4

    להפריד בין הבצל הירוק והגבעול..


  • 5

    לקצוץ את הבצל הירוק ולהוסיף לסיר לטיגון..


  • 6

    את הגבעולים הירוקים לקצוץ ולשמור להגשה..


  • 7

    כשהבצלים מזהיבים, להוסיף את נתחי הפרגיות ללא הרוטב ולטגן כדקה מכל צד עד שמלבינים מעט..


  • 8

    לפזר על הפרגיות פרוסות אננס, למזוג את המרינדה שנותרה ולהרתיח..


  • 9

    להנמיך את האש, לסגור מכסה ולבשל כ- 20 דק' עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך..


  • 10

    אם צריך להוסיף רבע כוס מים עם 2 כפות טריאקי..


  • 11

    להגיש על מצע אורז לבן ולפזר למעלה את עלי הבצל הירוק ♥.


1

בקערה לערבב היטב את מרכיבי המרינדה..


2

להכניס את הפרגיות ולהשרות שעתיים מינימום במקרר..


3

בסיר רחב ושטוח (סוטאז') לטגן בשמן את הבצלים..


4

להפריד בין הבצל הירוק והגבעול..


5

לקצוץ את הבצל הירוק ולהוסיף לסיר לטיגון..


6

את הגבעולים הירוקים לקצוץ ולשמור להגשה..


7

כשהבצלים מזהיבים, להוסיף את נתחי הפרגיות ללא הרוטב ולטגן כדקה מכל צד עד שמלבינים מעט..


8

לפזר על הפרגיות פרוסות אננס, למזוג את המרינדה שנותרה ולהרתיח..


9

להנמיך את האש, לסגור מכסה ולבשל כ- 20 דק' עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך..


10

אם צריך להוסיף רבע כוס מים עם 2 כפות טריאקי..


11

להגיש על מצע אורז לבן ולפזר למעלה את עלי הבצל הירוק ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים