8 שוקי עוף ...לבקש מהקצב להוריד את העור ולגדום את העצם לחצי
פירות יבשים מה שיש בבית ...משמש...צימוקים..שזיפים...תאנים...כ 5 מכל פרי
מקל קינמון אופציה
2 בצלים סגולים פרוסים לרבעים או 10 בצלצלי שאלוט חצויים
חצי כוס יין אדום יבש
רבע כפית קינמון
כף תבלין פלדלפיה ( נמכר בכל חנות תבלינים ! )
חצי כפית פפריקה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
חצי כוס מים
2 כפות סילאן
אופן ההכנה
1
לקחת את שוקי העוף ו"לדחוף" את הבשר שלהם קדימה עד שנוצר צורה של אגס שהעצם שנותרה תבלוט החוצה .
2
להניח בסיר קטן המותאם לתנור או תבנית עגולה ...להניח את שוקי העוף שהבשר מופנה מטה והעצם בולטת מעלה ...לסדר את הפירות יבשים מקל קינמון והבצלים בסיר ....
3
לקחת קערית קטנה לשים את השמן...היין...הפפריקה הפלדפיה הקינמון והמים ...לערבב היטב לשפוך על העופות והפירות יבשים...נזגג 2 כפות סילאן על העופות ....נפזר מלמעלה בערך כף שטוחה מלח גס ובערך כפית שטוחה פלפל שחור גרוס ...נעטוף בנייר כסף ונכניס למקרר ללילה לספיגת טעמים !.
4
רצוי לילה שלם אך ניתן גם לכמה שעות .
5
כעת נחמם תנור ל 200 מעלות .
6
נכניס את הסיר עם כסוי ל 20 דקות ...נסיר כסוי נמניך ל 150 מעלות לעוד כ 40 דקות מידי פעם נשקה עם כף מהרוטב של הסיר את העופות בכדי שלא יתייבשו .
7
מנה משגעתתתתתת.
1
לקחת את שוקי העוף ו"לדחוף" את הבשר שלהם קדימה עד שנוצר צורה של אגס שהעצם שנותרה תבלוט החוצה .
2
להניח בסיר קטן המותאם לתנור או תבנית עגולה ...להניח את שוקי העוף שהבשר מופנה מטה והעצם בולטת מעלה ...לסדר את הפירות יבשים מקל קינמון והבצלים בסיר ....
3
לקחת קערית קטנה לשים את השמן...היין...הפפריקה הפלדפיה הקינמון והמים ...לערבב היטב לשפוך על העופות והפירות יבשים...נזגג 2 כפות סילאן על העופות ....נפזר מלמעלה בערך כף שטוחה מלח גס ובערך כפית שטוחה פלפל שחור גרוס ...נעטוף בנייר כסף ונכניס למקרר ללילה לספיגת טעמים !.
4
רצוי לילה שלם אך ניתן גם לכמה שעות .
5
כעת נחמם תנור ל 200 מעלות .
6
נכניס את הסיר עם כסוי ל 20 דקות ...נסיר כסוי נמניך ל 150 מעלות לעוד כ 40 דקות מידי פעם נשקה עם כף מהרוטב של הסיר את העופות בכדי שלא יתייבשו .