אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

3,047
צפיות

שוקי עוף הפוכות ביין ופירות יבשים

המתכון של
שוקי עוף הפוכות ביין ופירות יבשים

מנה חגיגית מעלפת

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 8 שוקי עוף ...לבקש מהקצב להוריד את העור ולגדום את העצם לחצי
  • פירות יבשים מה שיש בבית ...משמש...צימוקים..שזיפים...תאנים...כ 5 מכל פרי
  • מקל קינמון אופציה
  • 2 בצלים סגולים פרוסים לרבעים או 10 בצלצלי שאלוט חצויים
  • חצי כוס יין אדום יבש
  • רבע כפית קינמון
  • כף תבלין פלדלפיה ( נמכר בכל חנות תבלינים ! )
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס מים
  • 2 כפות סילאן
אופן ההכנה
  • 1

    לקחת את שוקי העוף ו"לדחוף" את הבשר שלהם קדימה עד שנוצר צורה של אגס שהעצם שנותרה תבלוט החוצה .


  • 2

    להניח בסיר קטן המותאם לתנור או תבנית עגולה ...להניח את שוקי העוף שהבשר מופנה מטה והעצם בולטת מעלה ...לסדר את הפירות יבשים מקל קינמון והבצלים בסיר ....


  • 3

    לקחת קערית קטנה לשים את השמן...היין...הפפריקה הפלדפיה הקינמון והמים ...לערבב היטב לשפוך על העופות והפירות יבשים...נזגג 2 כפות סילאן על העופות ....נפזר מלמעלה בערך כף שטוחה מלח גס ובערך כפית שטוחה פלפל שחור גרוס ...נעטוף בנייר כסף ונכניס למקרר ללילה לספיגת טעמים !.


  • 4

    רצוי לילה שלם אך ניתן גם לכמה שעות .


  • 5

    כעת נחמם תנור ל 200 מעלות .


  • 6

    נכניס את הסיר עם כסוי ל 20 דקות ...נסיר כסוי נמניך ל 150 מעלות לעוד כ 40 דקות מידי פעם נשקה עם כף מהרוטב של הסיר את העופות בכדי שלא יתייבשו .


  • 7

    מנה משגעתתתתתת.


1

לקחת את שוקי העוף ו"לדחוף" את הבשר שלהם קדימה עד שנוצר צורה של אגס שהעצם שנותרה תבלוט החוצה .


2

להניח בסיר קטן המותאם לתנור או תבנית עגולה ...להניח את שוקי העוף שהבשר מופנה מטה והעצם בולטת מעלה ...לסדר את הפירות יבשים מקל קינמון והבצלים בסיר ....


3

לקחת קערית קטנה לשים את השמן...היין...הפפריקה הפלדפיה הקינמון והמים ...לערבב היטב לשפוך על העופות והפירות יבשים...נזגג 2 כפות סילאן על העופות ....נפזר מלמעלה בערך כף שטוחה מלח גס ובערך כפית שטוחה פלפל שחור גרוס ...נעטוף בנייר כסף ונכניס למקרר ללילה לספיגת טעמים !.


4

רצוי לילה שלם אך ניתן גם לכמה שעות .


5

כעת נחמם תנור ל 200 מעלות .


6

נכניס את הסיר עם כסוי ל 20 דקות ...נסיר כסוי נמניך ל 150 מעלות לעוד כ 40 דקות מידי פעם נשקה עם כף מהרוטב של הסיר את העופות בכדי שלא יתייבשו .


7

מנה משגעתתתתתת.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים