לןגן

שוקי עוף הפוכות ביין ופירות יבשים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 29/06/2019 | 10:33
שוקי עוף הפוכות ביין ופירות יבשים

תקציר המתכון: מנה חגיגית מעלפת

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקחת את שוקי העוף ו"לדחוף" את הבשר שלהם קדימה עד שנוצר צורה של אגס שהעצם שנותרה תבלוט החוצה

  2. להניח בסיר קטן המותאם לתנור או תבנית עגולה ...להניח את שוקי העוף שהבשר מופנה מטה והעצם בולטת מעלה ...לסדר את הפירות יבשים מקל קינמון והבצלים בסיר ...

  3. לקחת קערית קטנה לשים את השמן...היין...הפפריקה הפלדפיה הקינמון והמים ...לערבב היטב לשפוך על העופות והפירות יבשים...נזגג 2 כפות סילאן על העופות ....נפזר מלמעלה בערך כף שטוחה מלח גס ובערך כפית שטוחה פלפל שחור גרוס ...נעטוף בנייר כסף ונכניס למקרר ללילה לספיגת טעמים !

  4. רצוי לילה שלם אך ניתן גם לכמה שעות

  5. כעת נחמם תנור ל 200 מעלות

  6. נכניס את הסיר עם כסוי ל 20 דקות ...נסיר כסוי נמניך ל 150 מעלות לעוד כ 40 דקות מידי פעם נשקה עם כף מהרוטב של הסיר את העופות בכדי שלא יתייבשו

  7. מנה משגעתתתתתת