חצי קילו פרגיות טחון ( ניתן להמיר לחזה עוף טחון או שווארמה טחון או הודו )
סלסלת פטריות חתוכות או קופסת שימורים
גמבה אדומה לרצועות
2 חבילות ערמונים בואקום
חצי חבילה אטריות אורז רחבות
אופן ההכנה
1
הכנת הקציצות פרגיות :מאת אילנית בניזרי .
2
לקצוץ בצל קצוץ קטן...חופן פטרוזליה וכוסברה ...לתבל בכף תבלין פלדלפיה למי שאין אפשר גריל עוף...מלח...פלפל שחור...כף פירורי לחם לבנים..כף שמן ...לערבב היטב .
3
לחמם מחבת פסים ...לשמן ידיים לגלגל קציצות ולמעוך מעט ..לצרוב במחבת פסים ללא שמן כדקה מכל צד ולהניח בצד ..
4
ברבע כוס שמן נטגן 2 בצלים לרצועות רחבות עד להזהבה...נוסיף שן שום כתושה..חצי כפית כורכום ונערבב לפתיחת טעמים .....
5
נוסיף את הפטריות הגמבה והערמונים...2 כפות רוטב סוייה ( או רוטב טראקי או רוטב סצ'ואן) ...נתבל בפלפל שחור גרוס ...רבע כפית פלפל לבן למי שיש ...נוסיף 2 כוסות מים רותחים מהול בכפית אבקת מרק עוף ...כעת נניח את הקציצות ברוטב ...נכסה נבשל להבה נמוכה 20 דקות .
6
בינתיים נרתיח מים בסיר נפרד.
7
עם מעט שמן ומלח .
8
את האטריות אורז אני שוברת לחצי כי הם ארוכות מאוד ...להרתיח עד לריכוך ( בערך 5 דקות ...תבדקו) .
9
נסנן את האטריות נוסיפם לסיר נערבב בעדינות להטמעת הרוטב ונכבה ...טעים ברמות על !!.
10
אטריות אורז מוכרים בכל סופר אני משתמשת במאסטר שף...ניתן להמיר לאטריות בצים או אטריות רגילות .
11
בהצלחה אילנית בניזרי ❤.
1
הכנת הקציצות פרגיות :מאת אילנית בניזרי .
2
לקצוץ בצל קצוץ קטן...חופן פטרוזליה וכוסברה ...לתבל בכף תבלין פלדלפיה למי שאין אפשר גריל עוף...מלח...פלפל שחור...כף פירורי לחם לבנים..כף שמן ...לערבב היטב .
3
לחמם מחבת פסים ...לשמן ידיים לגלגל קציצות ולמעוך מעט ..לצרוב במחבת פסים ללא שמן כדקה מכל צד ולהניח בצד ..
4
ברבע כוס שמן נטגן 2 בצלים לרצועות רחבות עד להזהבה...נוסיף שן שום כתושה..חצי כפית כורכום ונערבב לפתיחת טעמים .....
5
נוסיף את הפטריות הגמבה והערמונים...2 כפות רוטב סוייה ( או רוטב טראקי או רוטב סצ'ואן) ...נתבל בפלפל שחור גרוס ...רבע כפית פלפל לבן למי שיש ...נוסיף 2 כוסות מים רותחים מהול בכפית אבקת מרק עוף ...כעת נניח את הקציצות ברוטב ...נכסה נבשל להבה נמוכה 20 דקות .
6
בינתיים נרתיח מים בסיר נפרד.
7
עם מעט שמן ומלח .
8
את האטריות אורז אני שוברת לחצי כי הם ארוכות מאוד ...להרתיח עד לריכוך ( בערך 5 דקות ...תבדקו) .
9
נסנן את האטריות נוסיפם לסיר נערבב בעדינות להטמעת הרוטב ונכבה ...טעים ברמות על !!.
10
אטריות אורז מוכרים בכל סופר אני משתמשת במאסטר שף...ניתן להמיר לאטריות בצים או אטריות רגילות .