אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,354
צפיות

פשטידה פרווה של אמא שלי

המתכון של
פשטידה פרווה של אמא שלי

מושלמת כתוספת לארוחת שישי, בקלי קלות וטעימה מאוד

  • קטגוריהפשטידות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בטטה בינונית
  • 2 בצלים רגילים קצוצים
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 סלסלת פטריות טריות שטופות וקצוצות או 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות מסוננת מהמים
  • 4 כפות פירורי לחם (עדיפות למוזהבים)
  • 3 כפות מרק פטריות או שקית של אבקת רוטב פטריות
  • 2 כפות מיונז גדושות
  • 3 ביצים טרופות
  • כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור טחון
  • 4 כפות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גר')
אופן ההכנה
  • 1

    לבשל את תפו''א והבטטה 20 דקות במים רותחים עד שמזלג ננעץ בהם ללא קושי.


  • 2

    לסנן מהמים ולתת להתקרר 10 דקות.


  • 3

    בינתיים לטגן במחבת עם 3 כפות שמן את הבצלים הקצוצים כדקה תוך ערבוב..


  • 4

    להוסיף את הפטריות הקצוצות ולטגן יחד כ- 9 דקות תוך ערבוב עד שהתערובת משחימה ומזהיבה..


  • 5

    לחמם תנור 200 מעלות רגיל (לא טורבו).


  • 6

    לחתוך את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות קטנות (לא קצוצות, שירגישו את הביס).


  • 7

    להכניס לקערה את כל מצרכי הפשטידה כולל תכולת המחבת ולערבב היטב..


  • 8

    למזוג לתבנית בינונית או עגולה משומנת עם מעט שמן ולאפות 50 דקות או עד שמזהיבה ומשחימה..


  • 9

    לתת 10 דקות להתייצב לאחר האפייה ולטרוף.


  • 10

    אגב, יום למחרת אחרי לילה במקרר אפילו עוד יותר טעימה....


1

לבשל את תפו''א והבטטה 20 דקות במים רותחים עד שמזלג ננעץ בהם ללא קושי.


2

לסנן מהמים ולתת להתקרר 10 דקות.


3

בינתיים לטגן במחבת עם 3 כפות שמן את הבצלים הקצוצים כדקה תוך ערבוב..


4

להוסיף את הפטריות הקצוצות ולטגן יחד כ- 9 דקות תוך ערבוב עד שהתערובת משחימה ומזהיבה..


5

לחמם תנור 200 מעלות רגיל (לא טורבו).


6

לחתוך את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות קטנות (לא קצוצות, שירגישו את הביס).


7

להכניס לקערה את כל מצרכי הפשטידה כולל תכולת המחבת ולערבב היטב..


8

למזוג לתבנית בינונית או עגולה משומנת עם מעט שמן ולאפות 50 דקות או עד שמזהיבה ומשחימה..


9

לתת 10 דקות להתייצב לאחר האפייה ולטרוף.


10

אגב, יום למחרת אחרי לילה במקרר אפילו עוד יותר טעימה....


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים