אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,662
צפיות

פשטידת ברוקולי

המתכון של
פשטידת ברוקולי

פשטידה קלה וטעימה בטירוף! וגם מי שלא אוהב ברוקולי יהנה ממנה ומהירק הכל כך בריא הזה

  • קטגוריהפשטידות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לתבנית עגולה 26"
  • ראש ברוקולי מאודה או חלוט במים רותחים כ-10 דקות
  • גביע גבינה לבנה 5% או 9%
  • שמנת לבישול 15% (אפשר גם 9%)
  • 3 כפות גדושות קמח תופח (כוס שתייה חמה כמעט מלאה)
  • 2 ביצים לארג'
  • 150 גר' גבינה צהובה מגורדת
  • 100-150 גר' גבינה בולגרית או חמד או כל גבינה מלוחה שאוהבים
  • מלח ופלפל לפי הטעם (לא להגזים בגלל הגבינות)
אופן ההכנה
  • 1

    את ראש הברוקולי חותכים לפרחים ומאדים או חולטים במים רותחים כ10 דקות (לא יותר מידי, לשים לב).


  • 2

    לחמם מראש תנור ל180°.


  • 3

    בקערה לערבב את כל חומרי הבלילה היטב ** אפשר להשאיר מעט גבינה צהובה על מנת לפזר מעל הפשטידה.


  • 4

    את פרחי הברוקולי לפזר בתבנית באופן אחיד וליצוק את הבלילה מעל.


  • 5

    להכניס לתנור לכחצי שעה או עד להזהבה, כל אחת והתנור שלה. להוציא לאחר כרבע שעה ולפזר את הגבינה הצהובה (מי שהשאיר) ולהכניס לעוד 10 - 15 דקות.


  • 6

    ** עדיף לתת לפשטידה צינון מלא כדי שהיא תתייצב ואז לחתוך ולזלול.


  • 7

    **עשיתי בלי שמן ויצא מעולה, אפשר לרסס מעט את התבנית לפני פיזור הברוקולי.


1

את ראש הברוקולי חותכים לפרחים ומאדים או חולטים במים רותחים כ10 דקות (לא יותר מידי, לשים לב).


2

לחמם מראש תנור ל180°.


3

בקערה לערבב את כל חומרי הבלילה היטב ** אפשר להשאיר מעט גבינה צהובה על מנת לפזר מעל הפשטידה.


4

את פרחי הברוקולי לפזר בתבנית באופן אחיד וליצוק את הבלילה מעל.


5

להכניס לתנור לכחצי שעה או עד להזהבה, כל אחת והתנור שלה. להוציא לאחר כרבע שעה ולפזר את הגבינה הצהובה (מי שהשאיר) ולהכניס לעוד 10 - 15 דקות.


6

** עדיף לתת לפשטידה צינון מלא כדי שהיא תתייצב ואז לחתוך ולזלול.


7

**עשיתי בלי שמן ויצא מעולה, אפשר לרסס מעט את התבנית לפני פיזור הברוקולי.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים