אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,339
צפיות

פשטידת ברוקולי וגבינה

המתכון של
פשטידת ברוקולי וגבינה

טעימה בטירוף, ארוחת ערב מושלמת

  • קטגוריהפשטידות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לעיסת הפשטידה
  • 800 גר' ברוקולי (אפשר קפוא ואפשר טרי)
  • 30 גר' חמאה מומסת
  • 1 גביע קוטג' 250 גר'
  • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • 1 גביע 200 מ''ל שמנת חמוצה
  • 4 ביצים טרופות
  • 3 כפות בולגרית מפוררת או קוביות
  • 1 כוס חד פעמית לשתייה קרה של קמח תופח
  • מעט מלח, מעט פלפל, חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
  • לרוטב
  • 30 גר' חמאה
  • 2 כפות קמח
  • חצי מיכל שמנת מתוקה
  • מעט פלפל, מעט מלח, מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.


  • 2

    אם הברוקולי קפוא - להפשיר, לסנן ולחתוך גס.


  • 3

    אם הברוקולי טרי לחלוט במים רותחים 10 דק' ולסנן.


  • 4

    להניח את הברוקולי ומרכיבי הפשטידה בקערה ולערבב היטב..


  • 5

    לשמן תבנית, לצקת את התערובת ולאפות 50 דק' או עד שמזהיב..


  • 6

    בסיר להמיס את החמאה, להוסיף קמח,שמנת ותבלינים ולערבב עד הסמכה..


  • 7

    לצקת את הרוטב על הפשטידה החמה ולהמתין 5 דק' לפני ההגשה..


1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.


2

אם הברוקולי קפוא - להפשיר, לסנן ולחתוך גס.


3

אם הברוקולי טרי לחלוט במים רותחים 10 דק' ולסנן.


4

להניח את הברוקולי ומרכיבי הפשטידה בקערה ולערבב היטב..


5

לשמן תבנית, לצקת את התערובת ולאפות 50 דק' או עד שמזהיב..


6

בסיר להמיס את החמאה, להוסיף קמח,שמנת ותבלינים ולערבב עד הסמכה..


7

לצקת את הרוטב על הפשטידה החמה ולהמתין 5 דק' לפני ההגשה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים