אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,873
צפיות

טחינה ביתית עם גרגירי חומוס

המתכון של
טחינה ביתית עם גרגירי חומוס

את המנה הזו אפשר להכין כתוספת, או כמנה ראשונה - או כעיקרית - זה ממש לא משנה , רבע שעה עבודה וזה מוכן 😃

  • קטגוריהתוספות
  • מספר מנות5 מנות
  • זמן הכנה15 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 5 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מרכיבי הטחינה
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • רבע כוס מים
  • רבע כוס לימון
  • חצי כפית מלח
  • גרגירי חומוס
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • לפי הטעם יחידות מלח
  • רבע כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית
  • לקישוט
  • 1 יחידה פטרוזיליה קצוצה , פפריקה אדומה ושמן זית
אופן ההכנה
  • 1

    לערבב בקערה את כל מרכיבי הטחינה עד שהם מתאחדים למשחה חלקה ..


  • 2

    את גרגירי החומוס המבושלים לשטוף היטב ולסנן מהמים , לשים בסיר קטן עם מעט שמן זית ולבשל כ-5 דקות. להוסיף את הלימון , הכמון והמלח ולבשל כעוד 10 דקות על אש בינונית. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים לקצץ מעט פטרוזיליה ולסדר את הטחינה בצלחת. לשים כף-כף וחצי של טחינה בצלחת ולפתוח בתנועה סיבובית , במרכז שמים כף מגרגירי החומוס. לפזר למעלה מעט פטרוזיליה, פפריקה אדומה ושמן זית (את השמן זית לשים רק במרכז.) . לאכול חם , בתאבון 😋.


1

לערבב בקערה את כל מרכיבי הטחינה עד שהם מתאחדים למשחה חלקה ..


2

את גרגירי החומוס המבושלים לשטוף היטב ולסנן מהמים , לשים בסיר קטן עם מעט שמן זית ולבשל כ-5 דקות. להוסיף את הלימון , הכמון והמלח ולבשל כעוד 10 דקות על אש בינונית. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים לקצץ מעט פטרוזיליה ולסדר את הטחינה בצלחת. לשים כף-כף וחצי של טחינה בצלחת ולפתוח בתנועה סיבובית , במרכז שמים כף מגרגירי החומוס. לפזר למעלה מעט פטרוזיליה, פפריקה אדומה ושמן זית (את השמן זית לשים רק במרכז.) . לאכול חם , בתאבון 😋.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים