אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

18
צפיות

🍄 מפרום צמחוני במילוי פטריות – טעם חלומי 😋

המתכון של
🍄 מפרום צמחוני במילוי פטריות – טעם חלומי 😋

טעם חלומי😋

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 🛒 מצרכים למילוי (לכ־20 יחידות)
  • 🥣
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים 🥔
  • 2 קופסאות שימורי פטריות 🍄
  • 3 בצלים בינוניים 🧅
  • 10 שיני שום כתושות 🧄
  • חבילת פטרוזיליה קצוצה 🌿
  • כף פפריקה מתוקה 🌶️
  • כף כורכום
  • כף תבלין ראס אל חנות 🧂
  • כף תבלין לקציצות
  • כף אבקת מרק עוף
  • ביצה אחת 🥚
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 🍅 מצרכים לרוטב (לכ־7 מפרומים)
  • 🥘
  • רבע כוס שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 10 שיני שום קצוצות
  • חצי גמבה אדומה קצוצה 🌶️
  • כפית ראס אל חנות
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כף אבקת מרק עוף
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות 🍅
  • 2 כוסות מים 💧
אופן ההכנה
  • 1

    🍄 מפרום צמחוני במילוי פטריות – טעם חלומי 😋.


  • 2

    🛒 מצרכים למילוי (לכ־20 יחידות).


  • 3

    🥣.


  • 4

    6 תפוחי אדמה בינוניים 🥔.


  • 5

    2 קופסאות שימורי פטריות 🍄.


  • 6

    3 בצלים בינוניים 🧅.


  • 7

    10 שיני שום כתושות 🧄.


  • 8

    חבילת פטרוזיליה קצוצה 🌿.


  • 9

    כף פפריקה מתוקה 🌶️.


  • 10

    כף כורכום.


  • 11

    כף תבלין ראס אל חנות 🧂.


  • 12

    כף תבלין לקציצות.


  • 13

    כף אבקת מרק עוף.


  • 14

    ביצה אחת 🥚.


  • 15

    2 כוסות פירורי לחם.


  • 16

    🍅 מצרכים לרוטב (לכ־7 מפרומים).


  • 17

    🥘.


  • 18

    רבע כוס שמן.


  • 19

    1 בצל קצוץ.


  • 20

    10 שיני שום קצוצות.


  • 21

    חצי גמבה אדומה קצוצה 🌶️.


  • 22

    כפית ראס אל חנות.


  • 23

    כפית פפריקה מתוקה.


  • 24

    כף אבקת מרק עוף.


  • 25

    קופסה קטנה של רסק עגבניות 🍅.


  • 26

    2 כוסות מים 💧.


  • 27

    👩‍🍳 אופן ההכנה.


  • 28

    שלב 1️⃣ – המלית וההרכבה.


  • 29

    1. מסננים היטב את הפטריות..


  • 30

    2. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה וריחנית..


  • 31

    3. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות ארוכות (כמו בסרטון 🎥)..


  • 32

    4. ממלאים כל פרוסה בעיסת הפטריות וסוגרים בעדינות..


  • 33

    (אם נשארת מלית – אפשר להקפיא לפעם הבאה ❄️).


  • 34

    שלב 2️⃣ – טיגון.


  • 35

    1. מקמחים כל מפרום, טובלים בביצה ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה 🔥..


  • 36

    2. מניחים על נייר סופג או רשת לצינון..


  • 37

    שלב 3️⃣ – הרוטב.


  • 38

    1. מחממים שמן בסיר רחב..


  • 39

    2. מוסיפים בצל, שום וגמבה ומטגנים כמה דקות..


  • 40

    3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות והמים – מערבבים היטב ומביאים לרתיחה..


  • 41

    4. מנמיכים את האש ומסדרים את המפרומים בצורת מעגל 🌀.


  • 42

    5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ־30 דקות..


  • 43

    6. בודקים עם סכין – אם נכנס בקלות, המנה מוכנה!.


  • 44

    💡 טיפ זהב.


  • 45

    המפרומים המטוגנים (לפני בישול) נשמרים נהדר בהקפאה..


  • 46

    בפעם הבאה – רק להכין רוטב טרי, ולבשל ❄️.


  • 47

    🍽️ בתיאבון!.


1

🍄 מפרום צמחוני במילוי פטריות – טעם חלומי 😋.


2

🛒 מצרכים למילוי (לכ־20 יחידות).


3

🥣.


4

6 תפוחי אדמה בינוניים 🥔.


5

2 קופסאות שימורי פטריות 🍄.


6

3 בצלים בינוניים 🧅.


7

10 שיני שום כתושות 🧄.


8

חבילת פטרוזיליה קצוצה 🌿.


9

כף פפריקה מתוקה 🌶️.


10

כף כורכום.


11

כף תבלין ראס אל חנות 🧂.


12

כף תבלין לקציצות.


13

כף אבקת מרק עוף.


14

ביצה אחת 🥚.


15

2 כוסות פירורי לחם.


16

🍅 מצרכים לרוטב (לכ־7 מפרומים).


17

🥘.


18

רבע כוס שמן.


19

1 בצל קצוץ.


20

10 שיני שום קצוצות.


21

חצי גמבה אדומה קצוצה 🌶️.


22

כפית ראס אל חנות.


23

כפית פפריקה מתוקה.


24

כף אבקת מרק עוף.


25

קופסה קטנה של רסק עגבניות 🍅.


26

2 כוסות מים 💧.


27

👩‍🍳 אופן ההכנה.


28

שלב 1️⃣ – המלית וההרכבה.


29

1. מסננים היטב את הפטריות..


30

2. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה וריחנית..


31

3. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות ארוכות (כמו בסרטון 🎥)..


32

4. ממלאים כל פרוסה בעיסת הפטריות וסוגרים בעדינות..


33

(אם נשארת מלית – אפשר להקפיא לפעם הבאה ❄️).


34

שלב 2️⃣ – טיגון.


35

1. מקמחים כל מפרום, טובלים בביצה ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה 🔥..


36

2. מניחים על נייר סופג או רשת לצינון..


37

שלב 3️⃣ – הרוטב.


38

1. מחממים שמן בסיר רחב..


39

2. מוסיפים בצל, שום וגמבה ומטגנים כמה דקות..


40

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות והמים – מערבבים היטב ומביאים לרתיחה..


41

4. מנמיכים את האש ומסדרים את המפרומים בצורת מעגל 🌀.


42

5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ־30 דקות..


43

6. בודקים עם סכין – אם נכנס בקלות, המנה מוכנה!.


44

💡 טיפ זהב.


45

המפרומים המטוגנים (לפני בישול) נשמרים נהדר בהקפאה..


46

בפעם הבאה – רק להכין רוטב טרי, ולבשל ❄️.


47

🍽️ בתיאבון!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים