אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

799
צפיות

מניפת תפוחי אדמה ובטטות

המתכון של
מניפת תפוחי אדמה ובטטות

מאפה טעים מאוד, תודות למתכון של סוניה סאני בן הרוש

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 בטטה גדולה מאוד
  • 4 תפוחי אדמה מזן אדום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • כפית תבלין איטלקי ים תיכוני (או בזיליקום ומעט כוסברה - מיובשות)
  • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • לבלילה
  • 2 קופסאות שמנת להקצפה 38%
  • 4 שיני שום כתושות
  • כף אבקת מרק עוף או בצל
  • 1/2 כף תערובת עשבי תיבול איטלקי ים תיכוני
אופן ההכנה
  • 1

    מקלפים את הבטטה ותפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מעבירים לקערה מפזרים מעל מלח, פלפל שחור ותבלין ים תיכוני ומעשים את הכל בידיים.


  • 2

    משמנים בספריי תבנית עגולה (אפשר חד פעמית) ומסדרים את הבטטה ותפוחי האדמה כמו מניפה (תמונה למטה).


  • 3

    מעל מפזרים את הגבינה המגוררת.


  • 4

    מכינים את הבלילה, טועמים ומשפרים טעמים. שופכים את הבלילה מעל הגבינה המגוררת.


  • 5

    מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור. אופים כ- 40 דקות בחום 220 מעלות אפייה רגילה (ללא טורבו).


  • 6

    מסירים את נייר הכסף מהתבנית וממשיכים לאפות בטורבו, כ-40 דקות בחום 200 מעלות עד שהרוטב הצטמצם והמאפה קיבל צבע יפה.


1

מקלפים את הבטטה ותפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מעבירים לקערה מפזרים מעל מלח, פלפל שחור ותבלין ים תיכוני ומעשים את הכל בידיים.


2

משמנים בספריי תבנית עגולה (אפשר חד פעמית) ומסדרים את הבטטה ותפוחי האדמה כמו מניפה (תמונה למטה).


3

מעל מפזרים את הגבינה המגוררת.


4

מכינים את הבלילה, טועמים ומשפרים טעמים. שופכים את הבלילה מעל הגבינה המגוררת.


5

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור. אופים כ- 40 דקות בחום 220 מעלות אפייה רגילה (ללא טורבו).


6

מסירים את נייר הכסף מהתבנית וממשיכים לאפות בטורבו, כ-40 דקות בחום 200 מעלות עד שהרוטב הצטמצם והמאפה קיבל צבע יפה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים