לןגן

מניפת תפוחי אדמה ובטטות

מאת: מירי גולני, פורסם: 04/01/2020 | 10:32
מניפת תפוחי אדמה ובטטות

תקציר המתכון: מאפה טעים מאוד, תודות למתכון של סוניה סאני בן הרוש

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבלילה

אופן הכנה

  1. מקלפים את הבטטה ותפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מעבירים לקערה מפזרים מעל מלח, פלפל שחור ותבלין ים תיכוני ומעשים את הכל בידיים

  2. משמנים בספריי תבנית עגולה (אפשר חד פעמית) ומסדרים את הבטטה ותפוחי האדמה כמו מניפה (תמונה למטה)

  3. מעל מפזרים את הגבינה המגוררת

  4. מכינים את הבלילה, טועמים ומשפרים טעמים. שופכים את הבלילה מעל הגבינה המגוררת

  5. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור. אופים כ- 40 דקות בחום 220 מעלות אפייה רגילה (ללא טורבו)

  6. מסירים את נייר הכסף מהתבנית וממשיכים לאפות בטורבו, כ-40 דקות בחום 200 מעלות עד שהרוטב הצטמצם והמאפה קיבל צבע יפה