2 כוסות אורז בסמטי או פרסי או יסמין / מאת אילנית בניזרי
חצי כוס עדשים ירוקות או חומות או שחורות
בצל גדול פרוס רצועות אפילו 2 בצלים הרי זה משובח
חופן אטריות דקיקות
רבע כוס שמן
כפית כמון
קמצוץ קינמון
פלפל שחור גרוס
מלח
3.5 כוסות מים רותחים ( באותה כוס שמדדתם את האורז תשתמשו לכל המתכון)
אופן ההכנה
1
ראשית את האורז לשטוף היטב ולסנן במסננת ..
2
את העדשים להרתיח בסיר קטן כרבע שעה או עד לריכוך ולסנן..
3
את האטריות לקלות במחבת חמה ללא שמן עד להשחמה ולהניח בצד ( מי שלא רוצה אטריות יכול לוותר) .
4
להכנת האורז ! .
5
נזהיב את הבצל בשמן ....נוסיף את הכמון והקינמון נערבב לפתיחת תבלינים ....נוסיף את האורז...האטריות הקלויות העדשים...מלח ופלפל שחור גרוס ונערבב בשמן ל2 דקות ...כעת נוסיף את המים ...נכסה את הסיר נמניך להבה נבשל כ 15 דקות או עד לצמצום הנוזלים ! .
6
פשוט מעדן רוצו להכין אילנית בניזרי ♥️.
1
ראשית את האורז לשטוף היטב ולסנן במסננת ..
2
את העדשים להרתיח בסיר קטן כרבע שעה או עד לריכוך ולסנן..
3
את האטריות לקלות במחבת חמה ללא שמן עד להשחמה ולהניח בצד ( מי שלא רוצה אטריות יכול לוותר) .
4
להכנת האורז ! .
5
נזהיב את הבצל בשמן ....נוסיף את הכמון והקינמון נערבב לפתיחת תבלינים ....נוסיף את האורז...האטריות הקלויות העדשים...מלח ופלפל שחור גרוס ונערבב בשמן ל2 דקות ...כעת נוסיף את המים ...נכסה את הסיר נמניך להבה נבשל כ 15 דקות או עד לצמצום הנוזלים ! .