כף גדושה תבלין פלדלפיה ( נמכר בכל חנות תבלינים ) למי שאין ניתן להמיר לכף שטוחה פפריקה או גריל עוף
2 כפות טראיקי ( ניתן להמיר לצ'ילי מתוק או רוטב סצואן וכד')
2 כפות סילאן
רבע כוס מים רותחים
תוספת תבלינים מלמעלה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
רוזמרין
שומשום לקישוט
אופן ההכנה
1
ראשית את התפו"א הקטנים להרתיח על הגז עם הקליפה ...מרגע שהמים מבעבעים 5 דקות ולכבות ! לצנן ולפרוס לחצי .
2
את הבטטות הפרוסות והתפוחי אדמה נכניס לקערה גדולה .
3
את מרכיבי המרינדה נערבב היטב בקערית קטנה ונשפוך על התפוחי אדמה והבטטות ...נניח נייר אפייה בתבנית תנור...נניח את הבטטות והתפו"א ( הרוטב שנישאר בקערה הגדולה נשמור בצד ) ...כעת נפזר על הבטטות והתפו"א ..פלפל שחור גרוס...מלח גס ושומשום .
4
נכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות .
5
כעבור 10 דקות נרטיב עם כף ברוטב ששמרנו בצד את התפוחי אדמה והבטטות שלא יתייבשו ! .
6
נשאיר בתנור עד לריכוך ...עד שאני נועצת סכין והוא חודר ללא התנגדות בבטטה או תפו"א זה מוכן ! .
7
בהצלחה אילנית בניזרי .
8
שימו לב !! את הבטטה לא מרתיחים רק את תפוחי האדמה !! .
1
ראשית את התפו"א הקטנים להרתיח על הגז עם הקליפה ...מרגע שהמים מבעבעים 5 דקות ולכבות ! לצנן ולפרוס לחצי .
2
את הבטטות הפרוסות והתפוחי אדמה נכניס לקערה גדולה .
3
את מרכיבי המרינדה נערבב היטב בקערית קטנה ונשפוך על התפוחי אדמה והבטטות ...נניח נייר אפייה בתבנית תנור...נניח את הבטטות והתפו"א ( הרוטב שנישאר בקערה הגדולה נשמור בצד ) ...כעת נפזר על הבטטות והתפו"א ..פלפל שחור גרוס...מלח גס ושומשום .
4
נכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות .
5
כעבור 10 דקות נרטיב עם כף ברוטב ששמרנו בצד את התפוחי אדמה והבטטות שלא יתייבשו ! .
6
נשאיר בתנור עד לריכוך ...עד שאני נועצת סכין והוא חודר ללא התנגדות בבטטה או תפו"א זה מוכן ! .
7
בהצלחה אילנית בניזרי .
8
שימו לב !! את הבטטה לא מרתיחים רק את תפוחי האדמה !! .