אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,927
צפיות

אבטיח מוחמץ

המתכון של
אבטיח מוחמץ

חמוץ, חמוץ וטעים ועדיין נשאר גם אבטיח מתוק.

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • אבטיח
  • 2 כפות מלח גדושות
  • 5 שיני שום
  • חצי צרור שמיר
  • מים
  • חצי כוס חומץ
  • פלפל חריף 1 לפי הטעם
  • כלי זכוכית 5 ליטר
אופן ההכנה
  • 1

    שוטפים את קליפת האבטיח היטב.


  • 2

    לאחר פריסת האבטיח משתמשים בקליפה ובס"מ מהפרי שנשאר (החלק האדום).


  • 3

    יש לחתוך את הקליפה לקוביות לפי הגודל הרצוי .


  • 4

    יש להכניס את הקליפות לתוך הכלי .


  • 5

    להוסיף 2 כפות מלח גדושות .


  • 6

    למלא מים עד 2 ס"מ משפת הכלי.


  • 7

    ומערבבים.


  • 8

    חותכים את שיני השום גס ומוסיפים לכלי.


  • 9

    פלפל לחתוך גס ומוסיפים.


  • 10

    שמיר שוטפים ומכניסים.


  • 11

    מוסיפים את החומץ עד שפת הכלי.


  • 12

    אוטמים את הכלי , הופכים ומנערים עד לערבוב מלא.


  • 13

    את הכלי להניח במקום מוצל .


  • 14

    מומלץ לנער כל יום.


  • 15

    מוכן תוך שבוע .


  • 16

    בתאבון.


  • 17

    .


1

שוטפים את קליפת האבטיח היטב.


2

לאחר פריסת האבטיח משתמשים בקליפה ובס"מ מהפרי שנשאר (החלק האדום).


3

יש לחתוך את הקליפה לקוביות לפי הגודל הרצוי .


4

יש להכניס את הקליפות לתוך הכלי .


5

להוסיף 2 כפות מלח גדושות .


6

למלא מים עד 2 ס"מ משפת הכלי.


7

ומערבבים.


8

חותכים את שיני השום גס ומוסיפים לכלי.


9

פלפל לחתוך גס ומוסיפים.


10

שמיר שוטפים ומכניסים.


11

מוסיפים את החומץ עד שפת הכלי.


12

אוטמים את הכלי , הופכים ומנערים עד לערבוב מלא.


13

את הכלי להניח במקום מוצל .


14

מומלץ לנער כל יום.


15

מוכן תוך שבוע .


16

בתאבון.


17

.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים