תקציר המתכון: חמוץ, חמוץ וטעים ועדיין נשאר גם אבטיח מתוק.
קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
שוטפים את קליפת האבטיח היטב
לאחר פריסת האבטיח משתמשים בקליפה ובס"מ מהפרי שנשאר (החלק האדום)
יש לחתוך את הקליפה לקוביות לפי הגודל הרצוי
יש להכניס את הקליפות לתוך הכלי
להוסיף 2 כפות מלח גדושות
למלא מים עד 2 ס"מ משפת הכלי
ומערבבים
חותכים את שיני השום גס ומוסיפים לכלי
פלפל לחתוך גס ומוסיפים
שמיר שוטפים ומכניסים
מוסיפים את החומץ עד שפת הכלי
אוטמים את הכלי , הופכים ומנערים עד לערבוב מלא
את הכלי להניח במקום מוצל
מומלץ לנער כל יום
מוכן תוך שבוע
בתאבון