אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

4,102
צפיות

פשטידת תפוחי אדמה מוקרמת

המתכון של
פשטידת תפוחי אדמה מוקרמת

הפשטידה טעימה מאוד ותודה על מתכון מהבלוג "המתכונים של יצחק"

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 6 תפוחי אדמה מבושלים עם מלח (כ-20 דקות) ופרוסים בעובי של כ- 3 מ"מ
  • מיכל וחצי של שמנת להקצפה 38%
  • 1 גביעה גבינה לבנה 9%
  • 2 כפות אבקת מרק עוף או בצל
  • 5 שיני שום כתושות
  • עלים מ-5 גבעולי תימין
  • פלפל שחור
  • 120 גר' גבינת פרמזן מגוררת לפשטידה ועוד מעט גבינה מגוררת לציפוי הפשטידה
אופן ההכנה
  • 1

    מבשלים כ-20 רגע את תפוחי האדמה הפרוסים במי מלח.


  • 2

    בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים פרט לתפוחי האדמה .


  • 3

    מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה הפרוסים.


  • 4

    משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית בקוטר 24.


  • 5

    שופכים לתבנית את תכולת הקערה הגדולה ומסדרים יפה את תפוחי האדמה.


  • 6

    מפזרים מעל לפשטידה גבינה מגוררת.


  • 7

    מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 3/4 שעה בחום 190 מעלות.


  • 8

    מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד להזהבה כ-3/4 שעה.


  • 9

    כדי שהפשטידה תתייצב רצוי להכין אותה מספר שעות או יום לפני ההגשה.


1

מבשלים כ-20 רגע את תפוחי האדמה הפרוסים במי מלח.


2

בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים פרט לתפוחי האדמה .


3

מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה הפרוסים.


4

משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית בקוטר 24.


5

שופכים לתבנית את תכולת הקערה הגדולה ומסדרים יפה את תפוחי האדמה.


6

מפזרים מעל לפשטידה גבינה מגוררת.


7

מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 3/4 שעה בחום 190 מעלות.


8

מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד להזהבה כ-3/4 שעה.


9

כדי שהפשטידה תתייצב רצוי להכין אותה מספר שעות או יום לפני ההגשה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים