- קטגוריהתוספות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
6 תפוחי אדמה מבושלים עם מלח (כ-20 דקות) ופרוסים בעובי של כ- 3 מ"מ
-
מיכל וחצי של שמנת להקצפה 38%
-
-
2 כפות אבקת מרק עוף או בצל
-
-
-
-
120 גר' גבינת פרמזן מגוררת לפשטידה ועוד מעט גבינה מגוררת לציפוי הפשטידה
אופן ההכנה
-
1
מבשלים כ-20 רגע את תפוחי האדמה הפרוסים במי מלח.
-
2
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים פרט לתפוחי האדמה .
-
3
מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה הפרוסים.
-
4
משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית בקוטר 24.
-
5
שופכים לתבנית את תכולת הקערה הגדולה ומסדרים יפה את תפוחי האדמה.
-
6
מפזרים מעל לפשטידה גבינה מגוררת.
-
7
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 3/4 שעה בחום 190 מעלות.
-
8
מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד להזהבה כ-3/4 שעה.
-
9
כדי שהפשטידה תתייצב רצוי להכין אותה מספר שעות או יום לפני ההגשה.
1
מבשלים כ-20 רגע את תפוחי האדמה הפרוסים במי מלח.
2
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים פרט לתפוחי האדמה .
3
מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה הפרוסים.
4
משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית בקוטר 24.
5
שופכים לתבנית את תכולת הקערה הגדולה ומסדרים יפה את תפוחי האדמה.
6
מפזרים מעל לפשטידה גבינה מגוררת.
7
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 3/4 שעה בחום 190 מעלות.
8
מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד להזהבה כ-3/4 שעה.
9
כדי שהפשטידה תתייצב רצוי להכין אותה מספר שעות או יום לפני ההגשה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים