2 שקיות של תפו"א אדומה למיקרוגל( כ- 20 יח' בגודל בינוני) או שתבחרו כל סוג אחר של תפו"א אדומה בגודל בינוני.
שנבשל עם הקליפה בסיר עם מים עד לריכוך מלא.
בקערית קטנה נערבב
3/4 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
1 כפית תערובת תיבול לתפו"א
1 כפית תבלין כוסברה יבשה
1 כפית תבלין פטרוזליה יבשה
1 כפית תבלין בזיליקום יבש
חצי כפית תבלין שום גבישי
חצי כפית תבלין צ'ילי גרוס
ו.... מלח גס לפיזור בסוף( הסבר באופן ההכנה)
אופן ההכנה
1
אופן ההכנה:.
2
שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם הקליפה ושמים בסיר גדול עם מים וכפית מלח ומבשלים עד לריכוך כך כשנועצים סכין חדה והיא נכנסת בקלות..
3
מסננים ומצננים כ 5 דקות..
4
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים להם זה הזמן לחמם את התנור ל200 מעלות טורבו גריל..
5
מעבירים את תפוחי האדמה עם הקליפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ובעזרת פטיש שניצלים מועכים בזהירות את תפוחי האדמה ..
6
בקערית קטנה מערבבים את כל התבלינים ומורחים מעל תפוחי האדמה בנדיבות..
7
מפזרים מעל כל תפו"א מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות בתוכנת טורבו גריל במדף העליון ואופים עד להזהבה יפה כשהחלק העליון מקבל מעטפת קריספית..
8
זה יוצא פשוט מעדןןןןןןן, אוווי כמה שזה טעים ורך מבפנים יאמי😍😍😍.
9
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.
1
אופן ההכנה:.
2
שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם הקליפה ושמים בסיר גדול עם מים וכפית מלח ומבשלים עד לריכוך כך כשנועצים סכין חדה והיא נכנסת בקלות..
3
מסננים ומצננים כ 5 דקות..
4
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים להם זה הזמן לחמם את התנור ל200 מעלות טורבו גריל..
5
מעבירים את תפוחי האדמה עם הקליפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ובעזרת פטיש שניצלים מועכים בזהירות את תפוחי האדמה ..
6
בקערית קטנה מערבבים את כל התבלינים ומורחים מעל תפוחי האדמה בנדיבות..
7
מפזרים מעל כל תפו"א מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות בתוכנת טורבו גריל במדף העליון ואופים עד להזהבה יפה כשהחלק העליון מקבל מעטפת קריספית..
8
זה יוצא פשוט מעדןןןןןןן, אוווי כמה שזה טעים ורך מבפנים יאמי😍😍😍.