אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,489
צפיות

קוסקוס אורגינל

המתכון של
קוסקוס אורגינל

השקעה משתלמת יש שלבים אבל בגדול לא מסובך

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • סולת
  • מים
  • שמן
  • מלח
  • כורכום
אופן ההכנה
  • 1

    להכין בסיר של הקוסקוס מים עם כף מלח ולהביא לרתיחה בזמן שהמים רותחים .


  • 2

    לשפוך לקערה שטוחה קילו סולת ‏להוסיף עם היד מים על הסולת ולערבב ‏ושוב להוסיף מים עם היד ולערבב ‏בערך 1-2 כוסות לקילו עד שכל סולת מקבלת מים ונרטבת והופכת לעיגולים עיגולים .


  • 3

    מעבירים למסננת של קוסקוס ומסננים את הכל .


  • 4

    לאחר הסינון להוסיף 2 כפיות מלח מעט כורכום לערבב היטב ולעשות גומה ולשפוך כוס שמן לערבב עם היד טוב שכל הגרגירים יקבלו שמן .


  • 5

    להעביר לסיר עם החורים להניח ע׳ג הסיר עם המים הרותחים ולהמתין עד ש קוסקוס יוציא אדים ברגע שמוציא אדים לכסות את הסיר ולתת לזה להתבשל שעה .


  • 6

    אחרי שעה לשפוך בזהירות את הקוסקוס לקערה השטוחה .


  • 7

    לפתוח אותו עם כף ולמעוך את הגושים .


  • 8

    לשפוך 2-3 כוסות מים מהברז ולערבב היטב את הקוסקוס .


  • 9

    להדק את כל הקוסקוס לצד אחד ולשפוך על הכל כוס מים להדק טוב ולהניח 10 דקות למנוחה .


  • 10

    זה הזמן להוסיף מים לסיר שעליו מתבשל הקוסקוס ולהביא לרתיחה לאחר המנוחה לפתוח אותו שוב עם כף .


  • 11

    ולהעביר שוב לסיר עם החורים להניח ע׳ג הסיר עם המים הרותחים להמתין עד שיצאו אדים ולכסות את הסיר עכשיו נבשל את הקוסקוס עוד חצי שעה .


  • 12

    לאחר חצי שעה מוציאים את הקוסקוס .


  • 13

    מרטיבים עם ממש מעט מים מה רז בערך רבע כוס אפילו פחות ומערבבים טוב טוב עם כף זהירות זה רותח .


  • 14

    לאחר שהתקרר מעט מעבירים במסננת של קוסקוס ומתענגים ליד מרק ירקות או תבשיל שעועית לבנה עם בשר זה פשוט מעדן מלכים .


1

להכין בסיר של הקוסקוס מים עם כף מלח ולהביא לרתיחה בזמן שהמים רותחים .


2

לשפוך לקערה שטוחה קילו סולת ‏להוסיף עם היד מים על הסולת ולערבב ‏ושוב להוסיף מים עם היד ולערבב ‏בערך 1-2 כוסות לקילו עד שכל סולת מקבלת מים ונרטבת והופכת לעיגולים עיגולים .


3

מעבירים למסננת של קוסקוס ומסננים את הכל .


4

לאחר הסינון להוסיף 2 כפיות מלח מעט כורכום לערבב היטב ולעשות גומה ולשפוך כוס שמן לערבב עם היד טוב שכל הגרגירים יקבלו שמן .


5

להעביר לסיר עם החורים להניח ע׳ג הסיר עם המים הרותחים ולהמתין עד ש קוסקוס יוציא אדים ברגע שמוציא אדים לכסות את הסיר ולתת לזה להתבשל שעה .


6

אחרי שעה לשפוך בזהירות את הקוסקוס לקערה השטוחה .


7

לפתוח אותו עם כף ולמעוך את הגושים .


8

לשפוך 2-3 כוסות מים מהברז ולערבב היטב את הקוסקוס .


9

להדק את כל הקוסקוס לצד אחד ולשפוך על הכל כוס מים להדק טוב ולהניח 10 דקות למנוחה .


10

זה הזמן להוסיף מים לסיר שעליו מתבשל הקוסקוס ולהביא לרתיחה לאחר המנוחה לפתוח אותו שוב עם כף .


11

ולהעביר שוב לסיר עם החורים להניח ע׳ג הסיר עם המים הרותחים להמתין עד שיצאו אדים ולכסות את הסיר עכשיו נבשל את הקוסקוס עוד חצי שעה .


12

לאחר חצי שעה מוציאים את הקוסקוס .


13

מרטיבים עם ממש מעט מים מה רז בערך רבע כוס אפילו פחות ומערבבים טוב טוב עם כף זהירות זה רותח .


14

לאחר שהתקרר מעט מעבירים במסננת של קוסקוס ומתענגים ליד מרק ירקות או תבשיל שעועית לבנה עם בשר זה פשוט מעדן מלכים .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים