הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהכל-כך טעימים ש"גונבים" לפעמים את ההצגה בארוחת שבת... לפעמים אני אופה את תפוחי האדמה עם כרובית גדולה מפורקת לפרחים גדולים שמקבלים תיבול דומה
...............................................................
לבחירה - 4 טיפים לבחירה, לקיצור משך האפייה .
...............................................................
לשטוף את תפוחי האדמה, להשרות כשעה במי מלח לפני האפייה. כך מקצרים את משך האפייה וגם הטעם משתבח.
במיקרוגל בכלי מכוסה - דקה לכל תפוח אדמה.
להניח בסיר עם מי מלח, להרתיח, לבשל 10 דקות לאחר הרתיחה, לסנן ולקרר.
להניח את תפוחי האדמה בקערה גדולה, לכסות במים רותחים, לכסות ולהשהות ל-10-15 דקות (טרם נוסה).
...........
האפייה .
...........
לחתוך את תפוחי האדמה ולאפות מיד, או להעבירם טיפול לקיצור האפייה על פי הטיפים המומלצים.
לקצוץ את עשבי התיבול ולערבב עם שאר חומרי התיבול.
לחמם תנור ל-200 מעלות.
לרפד תבנית בנייר אפייה ולהניח את תפוחי האדמה בשכבה אחת (אם חצינו אותם יש להניחם כשהחלק הקמור כלפי מעלה).
לאפות עד להשחמה וריכוך משך כשעה, ללא נוזלים (או כ-30-40 דקות, אם עברו טיפול ריכוך מוקדם כמפורט) .